El Cava s’harmonitza amb la gastronomia més selecta i el luxe hoteler a la BWW
  • Un tast-harmonia de Caves de Guarda Superior amb la cuina amb estrella Michelin del restaurant Barro de Carlos Casillas.
  • Una ruta amb 14 Caves en el primer Hotel Wine Fest seran uns dels grans protagonistes del saló barceloní.
  • L’espai ‘Land D.O. Cava’ de la Barcelona Wine Week reunirà fins a 40 cellers del sector al palau 8 del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.

 
Vilafranca del Penedès, 25 de gener del 2024. – La D.O. CAVA torna a apostar decididament per harmonitzar-se amb la gastronomia més selecta a la quarta edició del saló Barcelona Wine Week (BWW), que batrà rècords de participació del 5 al 7 de febrer en el palau 8 del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona esperant superar els 20.000 visitants professionals. A les 10.30 hores del dimarts 6 de febrer el Cava serà el gran protagonista a la Sala Príncipe del recinte firal barceloní. En aquest espai se celebrarà un tast-harmonia de Caves de Guarda Superior dirigit per Agustín Trapero, sommelier de referència nacional i internacional, que es maridaran amb la gastronomia d’un dels restaurants que recentment ha entrat a les estrelles Michelin, l’avilès Barro del xef Carlos Casillas. La seva és una cuina d’arrels a la recerca de l’origen. Amb aquest tast-harmonia es vol donar continuïtat a l’activitat protagonitzada pel madrileny Zuara Sushi l’any passat, que va tenir un gran impacte i va ser molt ben valorada entre els principals prescriptors del sector. El president de la D.O. CAVA, Javier Pagés, afirma que «amb iniciatives de primer nivell com aquesta busquem reforçar la imatge del Cava com un destacadíssim element gastronòmic i recordar que és la millor harmonia per acompanyar tot un àpat, de principi a fi». Javier Pagés també destaca que el tast-harmonia entre la cuina de Carlos Casillas i el Cava serà «una experiència única que servirà per donar visibilitat novament la seva gran versatilitat gastronòmica amb cuines de tot el món».

 

D’altra banda, la D.O. CAVA estarà present a la quarta edició del saló internacional BWW amb l’estand 178, al carrer C del pavelló 8 del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona. La zona de la ‘Land D.O. CAVA’, comptarà amb la major participació de les denominacions d’origen que estaran presents en la fira amb fins a 40 elaboradors de la D.O. CAVA. I el Cava també participarà tant en la sessió inaugural com en el còctel de benvinguda de la present edició com a representació del patrimoni vitivinícola espanyol.

El Cava també serà protagonista aquests dies de l’Hotel Wine Fest, el primer festival que fusiona l’excel·lència vinícola i el luxe hoteler. Celebrarà la seva primera edició del 2 al 7 de febrer, que oferirà als amants del vi l’oportunitat d’explorar la cultura vinícola espanyola en el cor de Barcelona. La D.O. CAVA exercirà un paper principal amb fins a 14 cellers en una ruta on els Caves participants es podran degustar als emblemàtics hotels Palace Barcelona, Cotton House i Almanac Hotel. El projecte neix de la mà de Gourmeet, creadors del festival gastronòmic Hotel Tapa Tour, en col·laboració amb la BWW. Hotel Wine Fest forma part del programa oficial de BWW Likes the City!, que reuneix activitats i experiències que connecten la ciutat, la gastronomia i el vi més enllà de la fira. Durant aquests sis dies de febrer, la D.O. Cava es convertirà en part integral de la trama urbana, establint les seves arrels en tres joies de l’hoteleria barcelonina, estratègicament agrupades en una ruta, on cadascuna d’elles albergarà l’essència i identitat úniques d’una regió vitivinícola.

 

La ‘Ruta D.O. CAVA’, proposa submergir-se en la complexitat aromàtica de l’escumós espanyol per excel·lència. Cada hotel es convertirà en un escenari únic per a la degustació de Caves diferents. Un ‘sommelier digital’ (app) ajudarà als comensals a trobar el seu Cava ideal. Escanejant el codi QR dels suports gràfics de l’Hotel Wine Fest, que trobaran als hotels, podran seleccionar el tipus de vi, la varietat de raïm o el celler. Els assistents podran gaudir de la ruta de tapes i platerets sense necessitat de reserva prèvia, o reservar l’exclusiu menú degustació en qualsevol dels hotels participants a través de la pàgina web del festival: https://hotelwinefest.com/. A més, els hotels participants competiran per l’anhelat Premi a Millor Maridatge. Aquest prestigiós guardó serà atorgat per un jurat format per experts en gastronomia i vi, la decisió del qual es donarà a conèixer el 7 de febrer, durant l’última jornada de la Barcelona Wine Week.

 

A més de les accions que tindran lloc en el marc de la fira BWW, la D.O. CAVA, en col·laboració amb ICEX España Exportación e Inversiones, participarà els dies 7, 8, 9 i 10 de febrer d’un programa de missió inversa a Espanya, realitzant un viatge organitzat amb la finalitat que professionals especialitzats del sector del vi provinents de mercats tan diversos com Austràlia, el Japó, Suïssa, Corea del Sud i el Brasil coneguin de primera mà les bondats del Cava des del seu origen.

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.