Dolium, el nou oli de la Ribera d’Ebre

Avui s’ha presentat a Barcelona Dolium, el nou oli de la Ribera d’Ebre, que neix de la col·laboració de 9 empreses productores d’oli de la comarca. La presentació ha tingut lloc al restaurant Sergi de Meià, que ha elaborat un menú especial per a l’ocasió i en el qual l’oli DOLIUM ha estat el gran protagonista. La periodista i presentadora Empar Moliner ha estat la conductora d’un acte que, en format esmorzar de forquilla, ha volgut apropar als assistents la realitat dels 9 productors que han sumat esforços per tirar endavant el projecte cooperatiu d’elaboració i llançament d’aquest oli gourmet.

 

Dolium és un oli arrelat al territori. La varietat majoritària amb la qual està elaborat és la Fulla de Salze, una varietat exclusiva de la Ribera d’Ebre, que imprimeix a l’oli un caràcter únic. És un oli de color verd lluent, amb un aroma intens, amb tocs d’herba verda i matisos secundaris de tomàquet. En boca és un oli robust, amb tocs de picant i amarg progressius, però equilibrat en aromes, aportant una sensació final fresca i aromàtica. A més de la Fulla de Salze, al cupatge de Dolium també s’hi troben Picual i Rojal.

 

El projecte de DOLIUM es va gestar fa més d’un any al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, dins el projecte ocupacional i de desenvolupament local Ribera d’Ebre VIVA, amb l’objectiu de posar en valor la tradició oleícola de la comarca i seduir a un segment de consumidor jove i gourmet, en un moment en què creix l’interès pels productes denominats de Km 0.

 

Les nou empreses implicades en el projecte són Aceites Hijo Manuel Suñer, Agrícola i Secció de Crèdit La Ginesta, Agrícola Sant Jaume de Benissanet, La Masrojana, Les Àrgoles, Molí de Rué, Olis Cal Brisda 1903, Olis Escoda i Olis Montané, alguns dels quals van estar ja implicats en un altre projecte cooperatiu de la Ribera d’Ebre, el vi La Pocavergonya.

 

Aquesta acció està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local, i finançada pel Servicio Público de Empleo Estatal del Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

 

PARA MÁS INFORMACIÓN:

Conchi Roque

Comunicació i Premsa PCatS Comunicació

Tel. 93 419 42 48
comunicacio@pcats-comunicacio.com

revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.