Badiani, la gelateria florentina tradicional de moda, presenta la seva col·lecció més esperada de l’any: els clàssics dolços nadalencs arribats directament des del cor d’Itàlia

 

El panettone és el regal nadalenc per excel·lència a les cases d’Itàlia. Gelateria Badiani comercialitza a Espanya el seu propi, exclusiu i fet de manera artesanal.

 

Des de les postres més clàssiques, com el panettone o el pandoro; a unes altres més innovadores, com la versió gelato d’aquests dos sabors. A més, enguany se sumen a la col·lecció les mítiques salses de la marca

Barcelona, 29 de novembre de 2023.- L’informe anual 2022 de Produlce destaca que el sector del dolç va facturar més de 6.700 milions d’euros l’any passat. I, les de Nadal, que ja s’acosten, són, precisament, una de les dates clau en el calendari comercial del sector. Malgrat el seu origen italià, el panettone és una de les postres que més triomfen a les cases espanyoles any rere any.

 

En aquest context, Gelateria Badiani, la gelateria tradicional florentina de moda, viatja de nou a les seves arrels i utilitza la seva experiència per a crear, citant les seves pròpies paraules, “el millor panettone de Barcelona”, que es podrà adquirir en els seus locals des d’aquesta mateixa setmana. El panettone de Badiani és la cirereta de la col·lecció de Nadal de la marca. Perquè, aquestes apreciades postres Nadalenques estan fetes artesanalment a Florència. I, l’any passat van penjar el cartell d’ “esgotat” en tots els seus locals abans del dia 25 de desembre. Un altre dels productes que també destaca de la col·lecció nadalenca de Badiani és el pandoro. O, portant la tradició a la innovació, els sabors de gelato inspirats en aquests clàssics dolços italians.

 

 

Viu el veritable Nadal italià

 

Directes des de Florència, on s’elabora tota la rebosteria de Badiani de manera artesanal i tradicional, amb ingredients d’alta qualitat, arriben a Espanya els següents productes, que formen part de la nova col·lecció de Nadal de la marca i que es poden adquirir en els seus locals de Barcelona i Sant Cugat.

 

 

Panettone Clàssic: El clàssic dolç viatja directament des de la seva terra natal i s’elabora seguint acuradament la recepta tradicional. El resultat d’això és un esponjós pastís farcit de fruites confitades i passes. Una lleugera ratlladura de llimona superficial li dona l’acabat més dolç.

 

Panettone d’oli d’oliva: Disponible únicament per a compres a la botiga. Aquest producte és una edició limitada i la diferència amb la recepta clàssica és la substitució de la mantega per l’oli d’oliva, deixant així un toc de sabor més intens.

 

Panettone de xocolata negra: L’alternativa al tradicional farcit de fruita confitada i passes és, en aquest cas, la xocolata negra, que aporta un extra de sabor dolç i una textura més cremosa.

 

Gelato panettone: La versió gelato del gran clàssic, creada especialment per Paolo Pomposi, el Geni Creatiu del Gelato. Està fet amb una base de panettone i xocolata blanca acompanyada de fruites confitades.

 

Pandoro clàssic: El pandoro consta d’una base rica en ou, semblant al brioix, i s’enforna en un motlle en forma d’estrella de vuit puntes, donant així lloc a la seva forma característica. L’especialitat de Badiani es fa empolvorant sucre en pols i es recomana acompanyar-ho amb el seu emblemàtic gelato Buontalenti.

 

Gelato Pandoro: Igual que la seva versió de panettone, el gelato Pandoro s’inspira en la seva recepta tradicional, fet amb base de Pandoro i xocolata blanca

 

Salses Badiani: Festucs; Dolcevita; xocolata i avellana; xocolata i taronja; o, xocolata i festucs. La novetat d’enguany són les delicioses i mítiques salses de Badiani. Amb una agradable textura suau, s’han convertit en un dels productes més reconeguts de la marca; i, es poden utilitzar com a farcit o topping de qualsevol recepta de rebosteria o gelato.

 

A més, Badiani completa la seva oferta gastronòmica nadalenca amb els seus clàssics gelatos artesanals, pastissos, crepes i cafès; a més d’altres postres i begudes, com la xocolata calenta o el brioix de gelato. Qui vulgui matar el cuquet de provar les estrelles de la col·lecció, trobarà disponible a les botigues porcions de Panettone i Pandoro que podran acompanyar amb gelato.

 

 

Imatge: Porcions de Panettone i Pandoro acompanyades de gelato i Salsa Badiani

 

 

 

Des de la primera setmana de desembre es podrà reservar l’exclusiu Panettone o el Pandoro de la casa italiana. Els preus van dels 34 als 36€.

 

I tu, a què esperes per a viure el Nadal més italià de Barcelona?

 

 

Més sobre Badiani

 

Els inicis de Badiani es remunten a 1932, quan es va inaugurar la primera gelateria de la companyia a Florència. Després de la seva expansió al llarg de tot el territori italià, en 1993, la família Pomposi adquireix la cadena i inicia un pla de transformació orientat a reestructurar i ampliar els locals de venda i producció i a augmentar la gamma de gelato i pastissos oferts. L’èxit de Badiani es consolida en 2015 quan Paolo Pomposi s’alça amb el primer premi en el Gelato Festival celebrat a Londres. Després d’aquesta victòria, Badiani realitza una ferma aposta pel mercat britànic i en 2016 obre el seu primer local situat en el Mercato Metropolità de la capital. En els anys posteriors, el bon acolliment de la gelateria per part del públic britànic consolida la presència de Badiani a Londres, on actualment compta amb 14 punts de venda i el laboratori de producció de gelato artesanal més rellevant del país. El 2022 Badiani aterra a Espanya amb la inauguració d’un primer local a Barcelona.

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.