• La quarantena i la seva conseqüent descontaminació ha propiciat una major floració a nivell mundial que ajudarà a salvar les abelles

El Perelló (Tarragona), 19 de maig de 2020.-​ Demà 20 de maig, se celebra el Dia Mundial de l’Abella Muria Bio ho celebra amb una bona notícia. Las mesures restrictives que han pres els respectius Governs a nivell mundial per combatre el Coronavirus, han reduït de manera dràstica el trànsit i la contaminació. Aquest gest ha donat vida a les flors silvestres i està ajudant a restaurar diferents ecosistemes vegetals i propiciant el retorn de moltes abelles.

Des de fa uns anys la supervivència d’espècies pol·linitzadores com les abelles està seriosament amenaçada. El canvi climàtic, l’ús de pesticides en l’agricultura i l’augment d’espècies exòtiques invasores són les causes principals d’aquesta amenaça. Com a conseqüència, el cicle de reproducció vegetal, els cultius i la producció de mel estan en joc, ja que a Espanya el 71% dels aliments bàsics depenen de l’activitat pol·linitzadora. Sense abelles la biodiversitat mundial perilla greument.

Ara la quarantena ha canviat lleugerament aquesta tendència. Les flors silvestres i les colònies d’abelles han començat a recuperar-se durant el confinament.

Segons Plantlife, la major organització europea de conservació de plantes silvestres, centenars d’espècies de flors silvestres estan naixent a les vores de les carreteres i en les voreres de les nostres ciutats. Tot això beneficia les poblacions d’abelles, ocells, papallones i insectes la supervivència depèn de les plantes silvestres.

En definitiva, durant l’estat d’alarma del Coronavirus la natura ha recuperat els seus espais. El simple fet de deixar que moltes plantes floreixin de nou oferirà pol·len i nèctar a les abelles, ja que el 80% de les plantes utilitzen l’ajuda d’insectes per transportar els grans de pol·len.

 

La col·lecció de Mel Ecològica Muria BIO, que pertany al Canal Horeca i que està disponible tant online com en establiments especialitzats com herboristeries o dietètiques, consta de pol·len natural i 11 varietats de mel: Alta Muntanya, Castanyer, Bosc, Mil flors, Eucaliptus, Bruc, Farigola, Cantueso, Taronger, Acàcia i Romaní. La gamma es complementa amb una col·lecció de Xarops i Suplements Alimentaris/Gamma de xarops de pròpolis i suplements alimentaris i una col·lecció de 12 varietats de Mels de Sabors. ​

Tots aquests productes són ideals per a enfortir el nostre sistema immunològic i per ajudar-nos a prevenir malalties víriques com el Covid-19.

 

Les propietats de la mel ecològica, com les de Muria BIO, són ideals per a enfortir el sistema immunitari
Les propietats de la mel ecològica, com les de Muria BIO, són ideals per a enfortir el sistema immunitari

 

Sobre Muria

La família Muria, apicultors des de 1810, ha unit el saber fer dels seus avantpassats, la qualitat agroambiental de les muntanyes mediterrànies i la tecnologia més avançada per crear una gamma de productes apícoles d’altíssima qualitat. Mel Muria comercialitza diferents gammes de mel: mel natural de diverses varietats (Mel Muria i Mel La Paquita), mel de luxe (artMuria), mel ecològica de diferents varietats i sabors, etc.

La seva marca Muria BIO, llançada al mercat el 2016, està considerada com una de les marques líders de el sector al nostre país i la seva qualitat està avalada pels nombrosos premis, tant nacionals com internacionals, rebuts en els darrers anys: Reconeixement COOPCAT per la seva contribució a la societat, el cooperativisme i el saber fer, traslladant els principis i valors cooperatius a la vida diària; Premi a la Internacionalització (Premis Cambra de Tortosa); 2a Millor Mel de l’IX Congrés Nacional d’Apicultura; Premi 31a edició Premis PIMEC a l’empresa més competitiva de Catalunya; Premi Internacional Great Taste; III Concurs Nacional de Mels (Associació Espanyola d’Apicultors), les últimes edicions de el Concurs de la Mel Firabril del Perelló (Tarragona), dels Premis BIOLMIEL i de el Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques.

Per a més informació:
www.mielmuria.com

Per a més informació de Premsa:
SINGULAR PRESS
Montse Avellaneda
Tels.: 93 854 79 71 / 644 16 22 18
E-mail: info@singularpress.com

 

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.