Logo marca
  • Crodino amplia l’oferta gastronòmica de begudes sense alcohol a la capital catalana. Aquesta nova beguda es caracteritza pel seu sabor únic, que l’ha portat a ser premiat amb un or a la International Wines and Spirits Competition 2021.

  • Actualment, està disponible en diversos dels bars i restaurants més emblemàtics de la Ciutat Comtal, com el temple de l’aperitiu Senyor Vermut, la cadena 4 Latas, Kook, La Foga o La Guinda.

  • El seu sabor agredolç es crea a partir de 15 ingredients diferents que provenen de diverses parts del món. Els ingredients coneguts de la recepta, que des de fa 50 anys continua sent secreta, inclouen nou moscada, coriandre, clau d’espècia i cardamom. La combinació d’ingredients es mescla durant sis mesos perquè alliberi tot el seu potencial aromàtic.

L’aperitiu sense alcohol d’origen italià Crodino acaba d’arribar a Barcelona, i amplia d’aquesta manera l’oferta gastronòmica de begudes sense alcohol a la capital. El seu sabor únic és reconegut en el mercat, ja que recentment ha estat premiat amb un or a la International Wines and Spirits Competition 2021, concretament en la categoria “Baixa graduació i sense alcohol”.

L’aperitiu italià sense alcohol ja està present en diversos dels bars i restaurants més emblemàtics de la Ciutat Comtal. El millor de tot és que aterra en gran, ja que del 13 de maig al 9 de juny, en demanar un Crodino ben fresquet en els locals adherits a la promoció, i en diferents franges horàries segons el local, et regalen una tapa per gaudir-ne en companyia. Sens dubte, un pla perfecte per gaudir d’un bon aperitiu o de l’afterwork amb l’arribada del bon temps.

Entre els temples del bon menjar i la diversió de Barcelona trobem racons en els quals ja es pot degustar Crodino, com el Senyor Vermut, 4 Latas, Kook, La Foga o La Guinda.

 

Què és Crodino

Crodino és l’aperitiu sense alcohol número 1 a Itàlia i pertany a Campari Group. Els seus orígens es troben al nord d’Itàlia l’any 1965 i representa l’ànima de l’aperitiu italià, però en la seva versió sense alcohol.

La seva rica aroma i el seu sabor agredolç únic s’acompanyen amb bombolles, cosa que dona lloc a una experiència sensorial perfecta per gaudir-ne durant l’aperitiu i crea un moment sofisticat i elegant.

Amb més de cinquanta anys d’herència italiana, Crodino representa l’art de l’aperitiu italià i el ‘rituale italiano’ que reuneix gustos de qualitat i bona companyia abans de qualsevol àpat per obrir la gana. El moment de l’aperitiu italià és famós perquè és un moment per ser sociable i és multifacètic, la qual cosa encaixa perfectament amb el caràcter obert de la marca.

El gust agredolç de Crodino es crea a partir de 15 ingredients diferents que provenen de diverses parts del món (entre les quals hi ha el sud-est asiàtic, l’Índia i l’àrea mediterrània). Els ingredients coneguts de la recepta, que des de fa 50 anys continua sent secreta, inclouen nou moscada, coriandre, clau d’espècia i cardamom. Aquests ingredients es combinen amb bombolles, per crear una beguda dinàmica d’aroma i gust agredolços.

La beguda va ser adquirida per Campari Group el 1995 i es va unir així al grup de les begudes italianes més icòniques.

Crodino

 

Mestre mesclador

Només hi ha un home al món que conegui el secret de la recepta de Crodino, i es tracta de l’aclamat herbolari i mestre mesclador Bruno Malavasi, actual creador de Crodino.

De les poques coses que pot explicar d’aquesta recepta, Bruno Malavasi afirma que usa ingredients de la màxima qualitat per a la seva creació, i que comporta un complex procés de preparació en el qual s’executen diversos mètodes d’extracció. La combinació d’ingredients es mescla durant sis mesos perquè alliberi tot el seu potencial aromàtic.

“Com a guardià de la recepta original, poso molta cura en la meva feina per continuar brindant la mateixa experiència sensorial que es va crear fa més de 50 anys. El temps és un dels ingredients fonamentals en la creació de Crodino, precisament és el que permet que la mescla maduri i desenvolupi el seu gust tan únic. Crodino, com totes les coses bones, requereix temps, precisió, cura i coneixement del màxim nivell”, explica Bruno Malavasi, mestre mesclador i actual creador de Crodino.

Sobre l’aposta de Campari Group per aquesta beguda sense alcohol, Francesco Cruciani, Icons Brands & Marketing Capabilities del Grup Campari, comenta que “reconeixem que els gustos dels nostres consumidors canvien, igual que el seu estil de vida, i, en aquest sentit, estem orgullosos de poder convidar el públic català a continuar gaudint de la naturalesa sociable que els caracteritza amb una beguda com Crodino. Crodino és una experiència de gust única i sofisticada que enriqueix qualsevol pla”.

 

Com maridar Crodino

Per als qui s’aventurin a viure l’aperitiu italià sense alcohol als bars i els restaurants de la capital, Crodino es pot combinar amb una gran varietat de plats salats i tapes que mariden a la perfecció amb el seu gust únic i inigualable.

Format, on el pots trobar i preu

Crodino es llança en una elegant ampolla transparent de 17,5 cl, amb característiques de disseny que inclouen un relleu en vidre transparent que ressalta el logo de la marca i deixa tot el protagonisme al color del líquid.

Atenció als bars i els restaurants de la capital catalana on ja es pot degustar Crodino a un preu recomanat de 4 euros l’ampolla! Mira’ls amb detall a aquest enllaç.

 

El Perfect Serve de Crodino

  • Omple una copa de vi ampla amb molt de gel.
  • Obre l’ampolla de Crodino i aboca-la a la copa.
  • Finalment, afegeix-hi una rodanxa de taronja

aperitiu

 

Sobre Crodino

Crodino és un aperitiu italià sense alcohol, que aporta una personalitat optimista i un gust ric i agredolç i que pertany a Campari Group. Crodino es va crear per primera vegada el 1965, al nord d’Itàlia, utilitzant una recepta de quinze herbes, espècies, fustes i arrels d’alta qualitat procedents de diferents parts del món. La combinació d’ingredients es mescla durant sis mesos perquè alliberi tot el seu potencial aromàtic i s’aconsegueixi així el gust únic i inigualable de Crodino. La recepta original s’ha mantingut en secret i roman inalterada des de fa més de 50 anys. El seu gust s’identifica per ser agredolç combinat amb bombolles. D’origen italià, Crodino és perfecte per al moment de l’aperitiu i és l’aperitiu sense alcohol número 1 a Itàlia;* Crodino està disponible com a Crodino Biondo. Crodino Biondo és molt fàcil de preparar: en una copa de vi de tija llarga, afegeix-hi molt gel, aboca-hi la beguda i acaba amb una rodanxa de taronja fresca. Per al ‘rituale italiano’ perfecte, Crodino es pot combinar amb menjar salat, especialment amb tapes.

 

Grup Campari

El Grup Campari és un gegant de la indústria de les begudes alcohòliques, amb una cartera de més de 50 marques prèmium i superprèmium, concentrades en prioritats globals, regionals i locals. Entre les prioritats globals, destaquen Aperol, Appleton Estate, Campari, SKYY, Wild Turkey i Grand Marnier. El Grup va ser fundat el 1860 i avui és el sisè en importància mundial en la indústria de les begudes alcohòliques prèmium. La seva distribució internacional inclou més de 190 països amb posicions de mercat líders a Europa i Amèrica. L’estratègia de creixement del Grup Campari aspira a combinar creixement orgànic per mitjà del potent desenvolupament de la marca i creixement extern a través d’adquisicions selectives de marques i negocis. Amb seu a Milà, el Grup Campari disposa de 18 fàbriques arreu del món i de la seva pròpia xarxa de distribució en 20 països. El Grup Campari dona feina a unes 4.000 persones. Les accions de la societat matriu Davide Campari-Milano, SpA (Reuters CPRI.MI – Bloomberg CPR IM) cotitzen a la borsa italiana des del 2001.

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.