És la cooperativa més antiga del Baix Camp i una de les veteranes de Catalunya.

Amb 2.200 socis i un centenar de treballadors, està “més viva que mai” i lidera un projecte d’intercooperació en oli d’oliva i avellana.

Per homenatjar als socis, s’ha renovat la imatge de les sitges amb un mural exterior de 1.350 metres quadrats.

21 octubre 2020. La cooperativa Coselva, de la Selva del Camp, compleix 120 anys el proper dissabte, 24 d’octubre. Sota la denominació Associació Agrícola de la Selva del Camp, l’any 1900 es va fundar la cooperativa agrícola més antiga del Baix Camp i una de les primeres d’arreu de Catalunya.

 

Pere Ferré, director general de Coselva, explica que “al llarg del seu recorregut, Coselva ha passat moltes etapes i en l’actualitat som una cooperativa més viva que mai. Per això i donat que a causa de la Covid-19 no hem programat cap acte festiu, hem volgut homenatjar als socis i sòcies amb un mural de 1.350 metres quadrats que estem pintant a l’exterior de les sitges i que representa les mans de l’agricultor que porta la collita. També hi destacarem el logotip de l’aniversari, en reconeixement al camí recorregut fruit de l’esforç de moltes generacions”.

La composició pictòrica és obra de dos artistes especialitzats en l’elaboració de murals a exteriors, Edgar Goas i Nil Safont, de l’empresa de disseny Binòmic, organitzadora del Gargar-Festival de murals i art rural de Penelles. El mural es pinta a mà directament a les sitges i els autors s’hi han dedicat tot un mes. Es preveu que estarà enllestit al novembre.

 

Coselva té, en l’actualitat, 2.200 socis i un centenar de treballadors. És una empresa líder en fruita seca, que produeix el 80% de les avellanes amb denominació d’origen Avellana de Reus i està especialitzada en la indústria de la xocolata. A la Finca del Mas del Víctor es destinen 40 ha de terreny a treballs experimentals per a la investigació de l’avellaner.

 

En l’àmbit de l’oli d’oliva, té una producció de més de 400.000 litres anuals de verge extra Antara, acollit a la denominació d’origen Siurana.

 

L’oli verge extra, l’avellana i la pasta d’avellana per a indústria són exportats per Coselva als cinc continents, mentre treballa, com a repte més immediat, en un projecte de cooperació per integrar diverses cooperatives vinculades als mateixos sectors productius.

 

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.