Comencen els tasts d’oli a Oro Líquido

Oro líquido, la primera olioteca de Barcelona va obrir les seves portes als tastadors d’olis el dia 3 de març. A partir d’ara al petit local, situat al cor del barri Gòtic de Barcelona, es repetiran tasts d’oli dues vegades al mes amb l’objectiu de mostrar l’univers i la cultura de l’oli d’oliva. Oro Líquido ofereix una cuidada selecció personal en olis Premium i assessorament especialitzat, sessions de maridatge i fins i tot les últimes innovacions en utensilis i eines per poder gaudir d’una experiència de tast completa. La botiga posa a disposició dels assistents una sala de tast que no té res a envejar a la gran qualitat dels productes que es presenten: forma part dels passadissos que, segles enrere, portaven a la sinagoga del Call.
La primera cita va arrencar amb Oliveres del Cardener, una de les marques pertanyent al grup Barcelona Olive Oil Company. De la mà del seu creador, l’oleïcultor Xavier Ruzafa, es van presentar les varietats autòctones del Bages, Corbella Original i Verdal Original; ambdues varietats perdudes durant 90 anys fins que Ruzafa les va redescobrir, per casualitat, en una masia de la seva propietat ara fa deu anys.

Aquestes varietats segueixen una combinació de tots els cinc processos coneguts per elaborar l’oli. S’evita la fase de filtratge per conservar, així, tots els minerals i nutrients naturals de les olives. La Corbella Original és una oliva única de la zona de Navàs, Súria i Cardona, dóna un oli molt equilibrat i un marcat afruitat dolç, amb tocs de maduixa i fruits vermells, dens a la boca, suaus i aromàtic. El Verdal Original, en canvi, és un oli que presenta aromes que recorden a l’herba que ha estat tallada recentment, la nou crua amb aromes de fruits exòtics i fruites verdes com la carxofa.

En aquesta ocasió, el maridatge es va aconseguir gràcies al menatge especialitzat en oli d’oliva del grup Elaia Zait. Van presentar a Barcelona per primera vegada els innovatius estris que faciliten el tast per tots els sentits: començant per la vista (el got és transparent), seguint amb la forma ergonòmica que facilita el moviment de la mà i s’adapta al nas i a la boca per poder gaudir dels sabors i les textures de l’oli sense impediments. Són peces úniques que transmeten tradició, disseny, creativitat i investigació en el món de l’oli d’oliva. Han estat, sens dubte essencials en l’èxit d’aquesta primera cita.

Helena Baró

revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.