Pernil dolç

El prestatges de pernil dolç dels supermercats fan molta por… Hi ha una pila de marques, molts paquets diferents i el color rosa llampant enlluerna!

Llegir l’etiqueta és bàsic i, quan ho fas, t’adones que els ingredients no són els que esperàvem: com a mínim hi hauria d’haver un 90% de carn, però la realitat és que molts no arriben ni al 50%.

Pensa que, com més alt sigui el percentatge de carn, menys «porqueries» afegides hi haurà.

La nostra opció preferida és el pernil dolç ibèric. Tot i que costa de trobar, ha de ser l’opció preferent! Demana’l a la teva botiga de barri i així faràs un pas per menjar cada dia més saludable.

 

Què t’estalvies comprant un pernil dolç ibèric de qualitat?

  • Fècules i proteïnes vegetals
  • Colorants artificials
  • Conservants i antioxidants perjudicials
  • Emulsionants, estabilitzants, espessidors i gelificants

I els nitrats i nitrits? Els trobaràs en molts, també en els ecològics, però estan permesos perquè es té en compte el risc-benefici i preval evitar el botulisme, una neurotoxina molt perillosa que pot desenvolupar-se quan no hi ha aquests additius.

 

On pots trobar el pernil dolç ibèric?

Aquí tens algunes opcions de botigues, virtuals i físiques, on en pots trobar:

  • Carnísima, venen online i, si ets de la Comunitat, tens descompte.
  • Mercat de la Llibertat a Barcelona, a la parada Casa Maresme.
  • Xarcuteria Grau, venen online.

Dins la Comunitat compartim aquestes botigues i molts altres consells com aquest perquè comprovis directament que menjar saludable és al teu abast. Uneix-t’hi ara per aprendre a menjar més saludable!

 

La Comunitat Etselquemenges és un univers en què no pararàs d’aprendre. Ens fan preguntes cada dia sobre un producte o un altre, sobre quins aliments no poden faltar a la dieta, i moltes coses més. I el nostre equip de dietistes analitza i respon cada dia. És una autèntica mina d’or perquè tinguis la seguretat que fas una dieta equilibrada i no et falta cap nutrient.

 

Què més aprendràs?

🔺 Cada mes podràs assistir a una masterclass en directe amb els millors experts de salut. Al febrer vam descobrir amb la nutricionista Lucía Redondo que per evitar al màxim que l’oli s’oxidi quan cuines, cal afegir-hi romaní.

🔺 Aquest març parlarem de la importància de saber els nivells de glucosa i, a l’abril descobriràs si la falta d’energia pot ser l’origen de la migranya.

Si encara no en formes part, pots donar un cop d’ull a tot el que aconseguiràs des d’aquí: https://etselquemenges.cat/comunitat.

Uneix-te a la Comunitat Etselquemenges i aprendràs a alimentar-te i a protegir la salut

 

 

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.