Coca de croissant amb mascarpone i cirera, la proposta de Lluís Costa (Vallflorida Xocolaters) per a aquest Sant Joan
El jove pastisser de Sant Esteve de Palautordera, guanyador del concurs Millor Croissant Artesà 2015, torna a innovar amb elaboracions artesanals i productes naturals
El pastisser Lluís Costa (Vallflorida Xocolaters) reinventa la coca de Sant Joan amb una proposta que fon el sabor únic del millor croissant de mantega amb el mascarpone i la cirera. Tot i que també farà les coques tradicionals (de brioix i fruites, crema, de pasta de full i llardons, de xocolata, etc.), el jove pastisser de Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental) ha volgut crear una coca única que parteix de la seva recepta de croissant, la que fa uns mesos el va fer campió del concurs Millor Croissant Artesà de Mantega de tot l’Estat. Una creació que vol ser un homenatge a Mey Hoffman, mestra de xefs i pastissers desapareguda fa uns mesos.
Elaboració artesanal, fermentació lenta i productes naturals
La recepta de la coca de croissant comença amb l’elaboració de la massa: farina força, sal, mel, sucre, mantega, llevat, llet fresca, aigua del Montseny, massa mare i mantega extra. Com si s’anés a preparar croissants, s’amassen tots els ingredients excepte la mantega, que s’incorpora al final. Després de fermentar, la massa es lamina, es talla en tires de dos centímetres que s’enrosquen com una caracola fins a adquirir la forma d’una coca i es torna a deixar fermentar 4 hores més. Un cop cuita, es parteix pel mig per farcir-la amb línies de mascarpone i gelatina de cirera. Aquesta gelatina també es fa a Vallflorida, amb cireres naturals, sucre, aigua i algin com a base. La crema de mascarpone també és feta a casa amb formatge mascarpone, escuma de nata, rovells, sucre i gelatina. El resultat, una coca de Sant Joan deliciosa per sorprendre a qualsevol revetlla.
Pastisseria artesana i creativa
Vallflorida Xocolaters és, des de fa més de 30 anys, un referent a El Montseny per les seves creacions artesanals de xocolata en teules i torrons de sabors innovadors i pels seus pastissos tradicionals modernitzats amb noves tècniques i decoracions. I, és clar, pels seus croissants artesans de mantega o farcits amb xocolata, mascarpone, gerds, crema pastissera amb canyella, vainilla i llimona, etc.
A l’obrador, dues generacions de pastissers: Lluís Costa Hernández, que va aprendre l’art de la pastisseria als 14 anys a diferents establiments de Barcelona, i els seus fills, Lluís i Gerard. El primer, nascut al 1987, dirigeix ara la proposta de Vallflorida. Es va formar a l’Escola de Pastisseria de Barcelona i al costat de grans noms com Carles Mampel (Pastisseries Bubó) o el mestre xocolater Lluís Morera (Chocolates Brescó de Benabarre) i ha col·laborat amb els germans Adrià. També és membre del Col·lectiu 21 Brix, una associació de joves pastissers amb propostes innovadores.
La seva creativitat i la passió per la pastisseria artesana li han valgut diversos premis: Millor Croissant Artesà de Mantega de l’Estat 2015, Millor jove artesà alimentari 2012 2on Millor jove pastisser de l’Estat (2010) i 2on Millor xocolater espanyol (2010).
Coca de Sant Joan de xocolata de la pastisseria Vallflorida
Més informació i fotografies amonkeysgroup.com/vallflorida.

Per a més informació i entrevistes:
Natàlia Torrent (Monkeys Communications)627480564 / ntorrent@monkeysgroup.com

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.