Caprabo va invitar recentment a Catalunya Gastronòmica al show cooking que van presentar Joan Francesc Mira de Planeta Kasteller y Albert Roig de forEvents. En aquest, vam poder tastar diferents plats amb una base de calçots, cuinats d’una manera molt innovadora i trencadora.

Caprabo ha presentat la VI Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls a l’espai Chef Caprabo, al supermercat de L’Illa Diagonal de Barcelona. L’esdeveniment anual arrenca la temporada del calçot en els supermercats de Caprabo. Aquest any, la totalitat del calçot que la companyia ven en els seus supermercats és d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP) de Valls.

Òscar Peris, Regidor de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls, i Fernando Tercero, Responsable de Proximitat de Caprabo, han presentat les novetats de la Jornada que cada any se celebra a Valls.

Aquesta sisena edició se celebrarà el proper dissabte 23 de novembre a la zona de El Pati de Valls, on tindrà lloc el Mercat de Tasts de Cuina de Calçot, que prepararan els restaurants KdValls, Planeta Kasteller, Luga, Ca l’Àngel, Bruch, forEvents càtering, i els vins de la DO Tarragona, representats pels cellers Vinícola de Nulles, Mes Vicenç, Blanch i Sanromà.

La jornada, Memorial Àngel Solé

El reconegut xef pastisser Christian Escribà serà nomenat Amic de l’Autèntica Calçotada de Valls. La jornada també rebrà el nom de Memorial Àngel Solé, en reconeixement al xef de Valls.

La presentació de la Jornada en Chef Caprabo ha comptat amb un Showcooking amb un menú elaborat a base de calçots. Els responsables han estat els xefs de Valls Joan Francesc Mira, president de l’Associació de Restauradors de Valls i propietari de Planeta Kasteller, i Albert Roig de forEvents càtering. El menú ha estat acompanyat per vins de la zona i la seva presentació ha estat a càrrec de l’enòloga de la DO Tarragona, Elisa Ribé.

SHOWCOOKING – MENÚ – CALÇOTS

  • Crema de calçot & gelee de salsa de calçot.
  • Ravioli Wong Toon de calçotada & Escuma de romesco.
  • Rissotto de calçot y botifarra negra a l’aroma de romaní.

 

 

IGP Calçot de Valls

El calçot és un dels productes de la terra més populars de Catalunya, sent molt tradicionals les calçotadas de Valls i del Camp de Tarragona, on s’ha consolidat una producció de calçots de gran qualitat, reconeguda per la Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Es conreen seguint unes pràctiques tradicionals que tenen un any de durada. Els calçots de Valls tenen una longitud de 15 a 25 cm.

La IGP és la denominació utilitzada per designar “els productes agroalimentaris que procedeixen d’un lloc, una zona geogràfica o, excepcionalment, un país que degui la qualitat especial, la reputació o una altra característica concreta al seu origen geogràfic i que siguin produïts, transformats o elaborats en el lloc, la zona o el país que dona nom a la indicació, incloses les denominacions tradicionals de productes agroalimentaris, geogràfics o no, si compleixen els requisits esmentats en el R(CE) 510/2006, de 20 de març de 2006”.

Programa de Proximitat por Comarques de Caprabo

Caprabo és la companyia de supermercats que major aposta realitza per la producció de proximitat. L’any 2015 va signar un acord amb la Federació Catalana de DOP – IGP. També té un acord amb la Federació Catalana de Cooperatives Agràries (FCAC). Tots dos acords s’emmarquen en el Programa de Proximitat per Comarques de Caprabo, pel qual ha introduït en els últims anys fins a 2.600 productes de proximitat de les diferents comarques de Catalunya procedents d’uns 300 petits productors i cooperatives agrícoles. La producció de proximitat en Caprabo registra unes vendes de 28 milions d’euros anuals.

Primer supermercat con el segell oficial “Venta de Proximitat”

Caprabo va ser el primer supermercat a incloure el segell oficial “Venda de Proximitat” per a aquells productes de procedència directa del camp. El segell identifica davant el consumidor els productes agroalimentaris de Catalunya que per la seva proximitat redueixen al mínim el procés d’intermediació, alguna cosa que redunda en el cost i benefici de productor i consumidor, afavoreix la viabilitat de les explotacions i contribueix a millorar l’economia local. Indica frescor, qualitat, mínima petjada ecològica.

Caprabo, primer supermercat amb totes les DOP de Catalunya

Caprabo ha estat el primer supermercat a comptar amb els 11 productes catalans amb segell oficial europeu de Denominació d’Origen Protegida (DOP): la DOP Arròs del Delta de l’Ebre, la DOP Avellana de Reus, la DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya, la DOP Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya, la DOP Mongeta del Ganxet, la DOP Pera de Lleida, les 5 DOP d’oli: la DOP Els Garrigues, DOP Siurana, DOP Oli del Baix Ebre-Montsià, DOP Oli de la Terra Alta i DOP Oli de l’Empordà.

Caprabo

Caprabo, companyia de supermercats de referència, va néixer a la ciutat de Barcelona l’any 1959. Té una xarxa de 320 supermercats, situats en el teixit urbà de les zones estratègiques de Catalunya. Caprabo destaca per la seva innovació, qualitat de servei i personalització de l’oferta. Representa el supermercat urbà de prestacions amb el major nombre de referències per metre quadrat, que combina l’oferta d’estalvi amb la proposta de marques més àmplia del mercat. Cada dia, més de 200.000 persones compren en els supermercats Caprabo. Més d’un milió de clients de Caprabo usen la seva targeta client Caprabo amb regularitat. Caprabo és pionera en la venda d’alimentació per Internet a través de Capraboacasa i ha estat la primera empresa de distribució a llançar al mercat una app de compra. Des de 2007, Caprabo forma part del Grup Eroski del qual suposa el 20% del negoci. #Caprabo60anys

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.