Cervesa del Montseny situa la seva producció a prop dels 400.000 litres anuals i espera créixer un 20% aquest 2019

Cervesa del Montseny, la cervesera de Sant Miquel de Balenyà (Osona), pionera i referent al sector de la cervesa artesana, ha produït prop de 400.000 litres el 2018, un 23% més que l’any anterior. L’empresa catalana, que va facturar 1,2 ME l’exercici passat, afronta amb optimisme aquest any en què preveu arribar al 20% de creixement gràcies a l’augment de la demanda de cervesa artesana a Catalunya per part d’un consumidor que «busca productes amb valor afegit, com les cerveses de proximitat», segons explica Julià Vallès, director de Cervesa del Montseny.

«Cada vegada més negocis, com supermercats, botigues especialitzades, bars i restaurants, aposten per la cervesa artesana i tots mostren signes de creixement superiors a altres anys», afirma Vallès. «El sector està viu, crea ocupació i cada vegada se’l té més en compte», afegeix. Cervesa del Montseny ha aprofitat aquesta conjuntura favorable per créixer fins i tot per sobre les seves previsions, que establien arribar als 350.000 litres al 2018, i les ha superat amb uns 30.000 litres més. La cervesera concentra el 90% de les seves vendes al mercat català i un 10% a l’exterior, concretament a països com França, Dinamarca, els Estats Units i Noruega.


Aquest 2019, l’empresa es planteja «créixer entre un 20% i un 25% tant a nivell de producció com de facturació», explica Vallès. També vol guanyar quota de mercat al canal Horeca malgrat la competència de les grans productores de cervesa i, per això, començarà a comercialitzar en unes setmanes una nova varietat de cervesa, la Montseny Lager, «senzilla però amb caràcter i adreçada al gran consumidor». Es podrà trobar en ampolla i llauna. L’empresa seguirà apostant també per la gran distribució, el seu principal canal de venda, i per les botigues especialitzades.

Cervesa del Montseny destinarà també recursos a la innovació «per tal de crear productes tant destinats al gran públic com al públic més especialitzat». De fet, l’any passat va fabricar edicions especials, com lots de 3.000 litres per als consumidors més experts i també cerveses amb col·laboració amb altres cerveseres. A banda, crearan referències exclusives en llauna, un format a l’alça i que, segons Vallès, «agafarà més força dins la cervesa artesana ja que aquest tipus d’envàs permet una millor conservació del producte». La cervesera preveu també realitzar campanyes publicitàries per augmentar les seves vendes.

Un sector a l’alça
El sector de la cervesa artesana és un àmbit econòmic relativament jove (té uns 15 anys) però de gran projecció. Segons l’últim informe elaborat pel Gremi Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural (GECAN), junt amb el Barcelona Beer Festival, punt de trobada anual dels professionals i agents del sector, amb dades de 2017, Catalunya compta amb una centenar llarg d’empreses de cervesa artesana que produeixen uns 4.000.000 de litres a l’any i que s’ubiquen majoritàriament a la demarcació de Barcelona (60) però també a la de Tarragona (19), Girona (19) i Lleida (16); elaboren més d’un miler de cerveses diferents. El consumidor, per la seva banda, associa la beguda a valors com la qualitat i el producte local, segons una enquesta de GECAN amb la col·laboració de la Direcció General d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ
Eudald Aymerich Jou
Tel. 93 812 58 97 / 685 506 531
info@monmar.net

 

 

revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.