Cervesa del Montseny fa un pas endavant per superar la crisi del Covid-19 i obre el «Montseny Tap Room», un espai de degustació i promoció de la cervesa​ ​

L’empresa ha decidit fer un pas endavant per tal de recuperar-se de la davallada de les vendes dels últims mesos i, alhora, fer realitat el projecte de crear un espai de venda, promoció i degustació de la seva cervesa amb què treballava fa temps.

L’espai ofereix tastar totes les varietats de Cervesa del Montseny amb «sis aixetes directes de fàbrica que permeten consumir cervesa en el mateix espai on s’ha elaborat amb esforç i passió; autèntic consum de proximitat».

La construcció de l’espai i la seva posada en marxa han suposat a l’empresa una inversió de 60.000 euros. Queda integrat amb la resta d’instal·lacions i té una superfície d’uns 200 m2. Està decorat amb mobles de fusta i consta d’una barra i diferents taules amb tamborets a l’espai inferior i s’ha habilitat també un segon espai superior amb taules llargues i bancs a sobre dels diferents tancs de fermentació.

Sant Miquel de Balenyà (Seva), juny de 2020.- Cervesa del Montseny vol deixar la crisi del Covid-19 enrere. L’empresa ha decidit fer un pas endavant per tal de recuperar-se de la davallada de les vendes dels últims mesos i, alhora, fer realitat el projecte de crear un espai de venda, promoció i degustació de la seva cervesa amb què treballava des de fa temps. L’establiment és el Tap Room de Cervesa del Montseny. Està integrat a les seves instal·lacions, i «s’inspira en el model americà de petites cerveseres, amb espais oberts al públic on es poden degustar les cerveses que s’hi fabriquen i conèixer el procés d’elaboració», explica Julià Vallès, director de l’empresa.

Amb la incorporació de l’espai, «tanquem el cercle de la cervesa, que comença amb l’entrada dels ingredients a la fàbrica, segueix amb l’elaboració i ara acaba al Tap Room, l’esglaó final, on es pot degustar», explica Vallès. L’espai ofereix tastar totes les varietats de Cervesa del Montseny amb «sis aixetes directes de fàbrica que permeten consumir cervesa en el mateix espai on s’han elaborat amb esforç i passió; autèntic consum de proximitat «. «Volem que la gent ​ visqui una experiència única, una immersió cervesera, que se senti com el mestre cerveser interactuant amb l’aigua, la malta, el llúpol i el llevat», remarca Vallès. El públic hi podrà conèixer el procés d’elaboració d’aquesta beguda ancestral, els seus orígens, les diferents famílies i estils i maridatges, durant les visites guiades que s’hi ofereixen.

La construcció de l’espai, que s’ha creat amb la remodelació de l’antic magatzem de la fàbrica de Cervesa del Montseny, i la seva posada en marxa han suposat a l’empresa una inversió de 60.000 euros. L’establiment queda integrat amb la resta d’instal·lacions i té una superfície d’uns 200 m2. Està decorat amb mobles de fusta i consta d’una barra i diferents taules amb tamborets a l’espai inferior i s’ha habilitat també un segon espai superior amb taules llargues i bancs a sobre dels diferents tancs de fermentació. Té un aforament de 60 persones que actualment es troba supeditat a les limitacions decidides per les autoritats a causa de la crisi sanitària actual. El «Montseny Tap Room» té previst dur a terme diferents activitats; s’hi organitzaran des de presentacions fins a actuacions i concerts de petit format i esdeveniments relacionats amb la cervesa i amb la cultura. Inicialment, obrirà els divendres a la tarda i els dissabtes, dia en què el públic també podrà gaudir de visites guiades.

Sobre Cervesa del Montseny

Fundada al 2007 amb seu a Sant Miquel de Balenyà (Osona), als peus del Montseny, la Companyia Cervesera del Montseny és una empresa pionera a Catalunya en la producció de cervesa artesana. Envasa cerveses naturals sense pasteuritzar; al llarg de l’any n’elabora fins a catorze varietats fixes: Blat, Malta, Negra, Lupulus, Ecolupulus, Hivernale, Aniversari, Castanya, Estival, Florale, Mala Vida, Mala Vida Bourbon, Mala Vida Brandi i Mala Vida Xili, a més d’edicions limitades i col·laboracions amb altres cerveseres. Durant els últims anys, la cervesera, que dona feina a una desena de treballadors, no ha parat de créixer i ha anat ampliant i millorant les seves instal·lacions. Ha obtingut nombrosos guardons, como el premi a millor cervesera de l’any el 2016 en el prestigiós concurs Barcelona Beer Challenge. Amb la creació del «Montseny Tap Room», es consolida com la cervesera artesana de referència a Catalunya.

MATERIAL PER A DESCARREGAR

.- Nota de premsa (pdf o word)

.- Declaracions en àudio Julià Vallès:

– J. Vallès parla de l’origen del concepte de Tap Room.

– J. Vallès parlar de les activitats que s’organitzaran al Tap Room.

.- Fotos del «Montseny Tap Room», l’espai de degustació i promoció de la cervesa que obre Cervesa del Montseny

revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.