Cellers Torres ret homenatge al Penedès amb el nou vi ecològic ‘Bellaterra’

La família Torres rendeix tribut al Penedès, la seva terra natal, amb un nou vi ecològic monovarietal, un merlot fresc i aromàtic, procedent de vinyes situades a l’Alt Penedès. Batejat amb el nom de ‘Bellaterra’, evoca la bellesa d’aquesta terra de tradició vinícola mil·lenària, “un incomparable jardí de verdes vinyes dibuixades entre groguenques masies i solitaris xiprers” tal como versa l’etiqueta.

Segons Miguel Torres Maczassek, director general de Cellers Torres i cinquena generació, “El Penedès és una terra d’excepcional bellesa, vinculada a la història de la meva família des de fa més de 300 anys. Hem volgut que aquest vi fos una expressió sincera del que aquesta regió és capaç d’oferir, una mostra de respecte per la terra i un homenatge als viticultors que cultiven un raïm de gran qualitat”. 

‘Bellaterra’ neix amb l’anyada 2015 i una producció limitada, sent, a més, el primer vi DO Penedès amb segell ecològic que Torres incorpora a la seva gamma de vins per a la restauració i botiga especialitzada. Prové de vinyes d’entre 10 i 25 anys, plantades en sòls profunds de naturalesa calcària, en zones allunyades del mar i a una altura d’entre 250 i 450 metres. Són ceps vigorosos, homogenis i equilibrats que permeten destacar el fruit en el vi i reduir la concentració. 2015 va ser una anyada marcada per la falta de pluges durant el període vegetatiu de la planta i un mes de juliol molt calorós, que va afavorir la correcta maduració de las varietats negres.

Després d’una maceració i fermentació de 8-9 dies a 20oC per mantenir la intensitat aromàtica de la fruita, el vi envelleix durant sis mesos en bóta de roure francès. Presenta un bell color cirera fosc i intensa aroma fruital de cireres negres i confitura de nabius, amb una deliciosa nota a menta. En boca és seriós, ben sostingut per un taní aromàtic i fi, deixant al seu pas un rastre elegant i lleugerament amarg que recorda al cacau.

Ecologia, elegància i delicadesa

‘Bellaterra’ exemplifica el compromís del celler familiar per la cura de la terra i el mediambient, un compromís que va assumir fa més de 25 anys eliminant l’ús d’herbicides i pesticides de les seves vinyes i que ha intensificat al llarg dels anys amb la certificació ecològica d’una gran part de les seves vinyes –el 2018, comptarà amb 850 hectàrees certificades com orgàniques pel CCPAE (Consell Català de Producció Agrària Ecològica)– i la implementació de mesures per reduir les emissions de CO2 a través del seu programa ambiental Torres & Earth.

El seu disseny transmet elegància i delicadesa: una etiqueta blanca evolvent, que plasma el bell paisatge del Penedès, amb les seves vinyes, xiprers, masies i suaus turons, mitjançant un fi dibuix a llapis. Corona l’etiqueta una oda al Penedès del mateix Miquel Torres que diu així: “Frontera indòmita filla del mar i la muntanya, la vinya és la teva veu i el vi la teva ànima”.

Disponible a botiga especialitzada 
PVP: 15€

Per a més informacióIsabel Vea · Directora de comunicació nacional

Tel. +34 93 817 78 64 · M. +34 610 70 88 32 ivea@torres.es · prensa@torres.es · www.torres.es

revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.