Després de l’èxit de la primera anyada del Pét-Nat AA AUS Blanc 2019, enguany arriba AA AUS Rosé, que referma l’aposta pels Pét-Nat del Celler de les Aus.

Elaborats segons el mètode ancestral, una tendència cada vegada més estesa entre els productors d’escumosos, els Pét-Nat segueixen l’estela dels vins naturals del Celler de les Aus: conjugar la mínima intervenció al camp i al celler amb l’obsessió per mostrar la màxima expressió del terroir en cada vi.

Aquests dos escumosos són els primers vins de la collita 2020, la més primerenca de la història recent d’Alta Alella.

Després de l’èxit de la primera anyada del Pét-Nat AA AUS Blanc, enguany s’estrena AA AUS Rosé, que referma l’aposta pels Pét-Nat del Celler de les Aus, el celler de vins naturals d’Alta Alella. L’anyada 2020 porta aquest duo de vins versàtils, amb bombolles cruixents, nues i atrevides.

Pét-Nat és una abreviatura del terme francès Pétillant Naturel, que fa referència al mètode d’elaboració d’aquests escumosos ancestrals espontanis, directes i vibrants, adients per a qualsevol moment: per l’aperitiu, per acompanyar formatges o peixos de tota mena, sushis, fumats, o com a copa informal.

Els Pét-Nat del Celler de les Aus s’elaboren amb el conegut mètode ancestral, un procés que comporta una única fermentació generada espontàniament i que acaba a l’ampolla. Per aquesta raó, els Pét-Nat del Celler de les Aus es tanquen amb tap corona, ja que no es porta a terme cap degollament (cosa que sí succeeix en el denominat mètode tradicional per elaborar escumosos com champagne o cava). Els raïms de Pansa Blanca (Xarel·lo) – per al blanc- i de Mataró (Monastrell) – per al rosat- són procedents de vinyes on es practica agricultura ecològica i veremes amb una sanitat excel·lent.

El resultat són vins escumosos secs, refrescants i completament naturals, lleugerament tèrbols perquè no es filtren i amb una gran capacitat evocadora de l’origen. Tot el procés d’elaboració dels Pét-Nat del Celler de les Aus és natural i fonamentat en la mínima intervenció, perquè els vins expressin amb màxima claredat i puresa l’anyada i el lloc d’on procedeixen. No s’addicionen ni sulfits ni cap altre producte en tot el procés d’elaboració.

La verema 2020, bona qualitat, baixos rendiments i els efectes de la pandèmia

L’anyada 2020 serà recordada al Celler de les Aus per ser també la més primerenca i curta de la història recent. Cal destacar les pèrdues de raïm provocades pels senglars, ja que la pandèmia i el confinament van reduir la gestió de les zones forestals propiciant la reproducció i la desinhibició dels animals, que han estat presents en vinyes on mai s’havien vist abans. La baixa producció de la majoria de les vinyes i la forta calor del mes d’agost han produït una maduració molt ràpida del raïm, accelerant la data de l’inici de la verema. Una anyada amb rendiments baixos i de bona qualitat.

Pét-Nat AA AUS 2020 és de color groc pàl·lid amb reflexos verdosos i una lleugera presència de sediments naturals propis del seu mètode d’elaboració. Aquest ancestral de Pansa Blanca desplega aromes florals, de fruita blanca, notes herbàcies i un rerefons subtil d’ametlles. Un vi sec lleuger, fresc i rústic alhora, lleugerament escumós amb una bombolla cruixent. PVP: 10,50€

Pét-Nat AA AUS Rosé 2020 és de color rosa clar brillant i lleugerament tèrbol a causa del seu mètode d’elaboració. Bouquet intens d’aromes de fruites fresques vermelles i notes florals. Amb una bombolla frisant, en boca és expressiu amb gust predominant de fruita vermella, amb agradables notes cítriques d’aranja i una pinzellada salina. Vertical, refrescant, atrevit i irresistible. PVP: 10,50€

 

Més Informació:

Virginia Antonín

M. +34 717 128 322

virginia@mahala.es

 

 

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.