Caves Bohigas treu al mercat «Inicis»

Coincidint amb l’inici de la temporada de tardor i hivern, el proper mes de setembre, Caves Bohigas treu al mercat Inicis, un nou vi negre de varietat Sumoll, fet a l’antiga, que retorna als orígens de la terra i de l’elaboració del vi. Inicis s’incorpora a la gamma familiar de Bohigas, amb el vi blanc Udina i el cava Noa de Bohigas.

El Sumoll és una varietat autòctona i exclusiva de Catalunya i, actualment, se’n localitzen comptades hectàrees cultivades a tot el país. A començaments de l’any 2015, Bohigas va decidir recuperar una antiga vinya d’aquesta varietat de la finca de Can Macià, a Òdena (Anoia), plantada l’any 1945. La vinya no es treballava des de feia una dècada aproximadament i el Sumoll que s’hi havia cultivat els anys anteriors es venia a granel a altres productors per fer-ne vi de taula.

Durant la campanya del 2015, es van aconseguir 2.000 litres de vi Sumoll amb el raïm collit a mà, que es van fermentar utilitzant el mètode antic de fermentació, de l’època dels romans, amb gerres de ceràmica de 250 litres i 8 mesos de criança. Gamma familiar Bohigas Amb l’objectiu de recuperar els orígens de la terra, el nou vi Inicis s’incorpora a la gamma familiar de Bohigas, que és la gamma alta, en substitució del vi negre Fermí i juntament amb el vi blanc Udina (Garnatxa Blanca 100%) i el cava Noa de Bohigas (50% Xarel·lo i 50% Pinot Noir).

Udina és l’antic nom del poble d’Òdena i simbolitza el respecte pel territori; el cava Noa representa el futur de les noves generacions, mentre que Inicis és la història del celler. El disseny de l’ampolla d’Inicis també representa aquest retorn als començaments i a la imatge de l’etiqueta s’hi pot veure una fotografia d’Ana Maria Bohigas, àvia de les actuals generacions del celler. Caves Bohigas ja ha venut algunes unitats d’Inicis a l’exterior, amb una presentació diferent -que reforça el nom de la varietat- i on ha tingut molt bona acollida. Inicis ha estat qualificat amb 90 punts Josh Raynolds, l’antic “International Wine Cellar”, d’Stephen Tanzer.

Sobre Caves Bohigas
Caves Bohigas és un celler amb més de vuit segles d’història situat en un enclavament privilegiat de la conca de l’Anoia, a Òdena, concretament, a les caves i vinyes de Can Macià, amb prop de 200 hectàrees d’extensió. A la finca de Can Macià, que data del
segle XIII, se li afegeix la finca de Can Batllevell (Gelida, Alt Penedès), també de la família, amb més de 54 hectàrees de vinya. A més de produir vins i caves d’alta qualitat, Bohigas també ofereix al públic una gran varietat d’activitats vinculades a l’enoturisme.

Per a més informació:
Anna Alonso

 comunicacio@annaalonso.com

 Mòb. 669 42 26 95

revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.