#CarlesGaig, #DavidHeras, #VichyCatalan, #aigua, #gastronomia
Carles Gaig i David Heras han presentat la cuina termal de la mà de Vichy Catalan

L’AIGUA DE VICHY CATALAN DISMINUEIX EL RISC DE PATIR MALALTIES METABÒLIQUES CRÒNIQUES I APORTA MÉS BENEFICIS QUE L’AIGUA MINERAL NATURAL A LA CUINA
El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona va acollir el passat dijous l’estudi del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) sobre els «Efectes del consum d’aigua mineral natural carbònica Vichy Catalán» tant en la salut com en la cuina.

De la mà de dos grans xefs de cuina, Carles Gaig (1 estrella Michelín) i David Heras, cap de cuina de Delicius Restaurant, a l’Hotel Balneari Vichy Catalán s’han exposat els motius pels quals l’aigua de Vichy és una de les millors opcions per beneficiar-se dels efectes a través de la cuina termal, elaborada amb aigua mineral carbònica. És d’una gran importància la seva utilització degut a que «l’aigua juga un paper destacat tant en la taula com a la cuina, és un element bàsic».

David Heras, xef de Delicius Restaurant, durante su intervención

Els dos xefs han coincidit a l’hora d’afirmar que «les coccions de verdues, mariscs i llegums amb l’aigua de Vichy permeten conservar a més a més dels minerals propis de l’aigua les vitamines que aporta cada ingredient.

Carles Gaig, per la seva part, ha aprofitat la seva experiència sota fogons per ressaltar la diferència segons la utilització d’un tipus d’aigua o una altra. «Utilitzar una aigua vulgar a fer-ho amb una de manantial condueix a l’excel·lència i a que el menjar estigui en fantàstiques condicions». En altres paraules s’assoleix una finura brillant.

Carles Gaig i David Heras han estat acompanyats de la doctora Pilar Vaquero, responsable del Grupo de Investigación Minerales en Metabolismo y Nutrición Humana i membre del CSIC, i Alberto Cabadas, director d’innovació de Vichy Catalán.

La doctora Vaquero, que ha dirigit diversos estudis científics al llarg de la darrera dècada sobre els efectes del consum d’aigua mineral natural carbònica en les persones adultes sanes i en diferents grups de risc, ha indicat que cal considerar l’aigua mineral “com un aliment funcional, ja que aporta nutrients a l’organisme de les persones com qualsevol altre aliment”. Per a la directora de l’estudi, el consum de Vichy Catalan, “afavoreix l’excreció urinària de sodi i el control de la pressió arterial, de manera que aquesta aigua mineral natural es pot recomanar com a part d’una dieta cardiosaludable».

L’estudi s’ha realitzat al llarg dels darrers tres anys amb 64 voluntaris (36 dones i 28 homes) que van consumir 1 litre diari de Vichy Catalan repartit entre els dos àpats principals del dia durant dos períodes de vuit setmanes amb un període intermedi d’altres vuit setmanes de consum d’una aigua control. Durant tots aquests períodes de temps els investigadors del CSIC també van fer un seguiment del pes corporal, l’alimentació i la pressió arterial de tots els participants, així com un control estricte de diversos marcadors metabòlics en sang i orina.

El directiu ha afegit que l’empresa “aposta per la recerca i la innovació, oferint al consumidor nous productes beneficiosos per a la salut, com la producció d´aigües amb sabors sense sucre i amb esències naturals, que tenen com a base l’aigua Vichy Catalan”.

Tots els estudis realitzats pel CSIC durant la darrera dècada relacionats amb l’aigua constaten els efectes saludables de beure aigua mineral natural carbònica. Aquestes conclusions corroboren la idea llargament defensada per Vichy Catalan Corporation, empresa pionera en la investigació del metabolisme de l’aigua, que “l’aigua s’ha de considerar com un aliment més de la dieta i que cal incloure-la en les recomanacions nutricionals”.

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.