Durant la mostra de productes de proximitat a la Fira de Caprabo

Lorena Ferrer, Barcelona
@lorenaferrer15

Caprabo ha introduït uns 300 nous productes de proximitat provinents de petits productors (aquest any ha inclòs 30) i cooperatives agràries en els seus supermercats durant el primer semestre d’aquest any. Les vendes dels productes de proximitat a Caprabo van superar l’any passat els 25 M€ de facturació, un 10% més que l’anterior.

Va ser durant la presentació de la I Fira Caprabo de Productes de Proximitat de Barcelona, al supermercat Caprabo del Centre Comercial L’illa Diagonal, el passat divendres, que es van donar a conèixer aquestes xifres que confirmen les bones perspectives de venta dels productes de proximitat per el pròxim exercici.

La presentació de la Fira va comptar amb l’assistència del Director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Antoni Diaz; Josep Erra com a representant de la Federació Catalana de Cooperatives Agràries: una representació de la Federació Catalana de DOP i IGP; El Director Comercial de Caprabo, Josep Barceló i el Responsable de Proximitat de Caprabo, Fernando Tercero.

A través del seu Programa de Proximitat per Comarques, Caprabo va introduir al 2015 als seus supermercats quasi 700 noves referències de més de 267 petits productors i cooperatives agràries de Catalunya (241 petits productors i 26 cooperatives agràries), un 7% més de proveïdors.

Un dels aspectes més interessants d’aquest programa és que han treballat amb cada proveïdor de manera individualitzada desplaçant-se a cada zona en qüestió per tal de conèixer les possibilitats de comercialització amb cadascun dels proveïdors i supermercats. L’estratègia de proximitat compta amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i la Federació Catalana de DOP i IGP.

Entre les noves categories de productes de proximitat que Caprabo ha introduït als seus supermercats l’últim any –olis, olives, llegums, patés, carns, peixos, etc–, s’hi troben la totalitat de les Denominacions d’Origen Protegides (DOP) i la major part de les Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP). En l’últim any, s’han desenvolupat de manera intensa els productes frescos com xarcuteria, xai, vedella, etc.

Mostra de gran part d’aquests productes de gran qualitat i de proximitat es va poder tastar durant el Showcooking que va preparar Caprabo durant la presentació de la Fira. Els tres plats preparats, tots a càrrec d’una cuinera i també professora d’hostelería, es van produir en directe davant de tots els assistents, explicant pas a pas, i tots ells preparats amb productes de la zona i familiars, com ara la vinagreta de feta a base de ratafia.

Showcooking durant la presentació de la Fira de Proximitat

Gaspatxo de pèsols amb broqueta de poma i urgèlia DOP

Amb aquest Programa Caprabo es converteix en el primer supermercat en tenir el segell oficial de “Venda de Proximitat” (des del setembre de 2013), ajudant així a la introducció entre els proveïdors del segell oficial de la Generalitat i fomentant la difusió del seu coneixement. Amb aquest segell, s’espera poder identificar davant el consumidor aquells productes agroalimentaris de Catalunya, de procedència directa del camp.

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.