2 de juny de 2020.- Marimar Torres incorpora a la seva selecta gamma de vins californians el seu primer espumós, un monovarietal de pinot noir de Sonoma Coast elaborat amb el mètode champenoise. De producció molt limitada – s’han elaborat només 3.168 ampolles -, Marimar Estate Blanc de Noirs 2017 arriba a l’Estat espanyol després de ser presentat l’any passat al mercat americà i obtenir 90 punts a la prestigiosa revista Wine Enthusiast.

Marimar, 4a generació de la Família Torres i propietària, junt amb la seva filla Cristina, del celler californià Marimar Estate, s’aventura així en el món de les bombolles, fent una picada d’ullet a la seva terra d’origen, el Penedès. Per això, ha seleccionat els millors ceps de pinot noir, tots ells del clon Pommard, de la vinya ecològica Doña Margarita, anomenada així en honor a la seva mare i afavorida per les brises fresques i boires de l’Oceà Pacífic, que es troba a deu quilòmetres de distància.

Els raïms es van recol·lectar a finals d’agost del 2017. Després d’una premsada suau dels gotims sencers, la cuvée va realitzar la primera fermentació en petites tines d’acer inoxidable. Després de l’embotellat el gener del 2018, el vi va fer la segona fermentació i la criança sobre les mares en ampolla durant 16 mesos abans de procedir al degollament el maig de 2019, resultant en un escumós brut que preserva la puresa de la varietat i és un reflex fidel del lloc d’on prové.

Marimar Estate Blanc de Noirs 2017, amb certificat de sostenibilitat, és un elegant vi escumós de bombolles fines, amb una refrescant mineralitat i intenses aromes de maduixa i guaiaba en nas, mentre que en boca apareixen notes de poma i mango.

Disponible online. Pot adquirir-se aquí.

Preu recomanat: 42€

Sobre Marimar Estate​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

www.marimarestate.com

Marimar Estate, ubicada en Califòrnia, és el celler de Marimar Torres, membre de la quarta generació de la Família Torres. El 1986 va iniciar la plantació de la vinya i el 1992 va construir el celler a l’estil d’una masia catalana. Actualment cultiva 32 hectàrees repartides en dues vinyes pròximes a l’Oceà Pacífic, a les denominacions de Sonoma Coast i Russian River Valley, batejades amb els noms Don Miguel i Doña Margarita en honor als seus pares. El celler compta amb la certificació de sostenibilitat que atorga la California Sustainable Winegrowing Alliance i que contempla no només les pràctiques orgàniques sinó l’ecosistema creat a tota la propietat, unint l’eficiència econòmica, equitat social i equilibri ecològic. A l’Estat espanyol, Marimar Estate comercialitza vuit referències: els pinot noir La Masia, Mas Cavalls, Cristina, el rosat Rosaleda i l’escumós Blanc de Noirs, els chardonnay Acero i La Masia, i Albariño, el seu primer vi elaborat amb varietats espanyoles en sol americà.

Per a més informació

Premsa Família Torres· prensa@torres.es

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.