• L’aposta de Juvé & Camps per la varietat pinot noir es remunta al 1980.
  • Finor i elegància són els trets d’aquest monovarietal que des de fa anys acompanya els àpats dels amants més exigents de la gastronomia.
  • Blanc de Noirs 2015 es presenta amb un nou disseny i li acompanya un canister 100% reciclable.

Juvé & Camps presenta la primera anyada amb certificació ecològica del seu aclamat monovarietal de pinot noir, Blanc de Noirs (PVP 29€).

L’anyada 2015 suposa un punt d’inflexió per al celler, mostrant al món el resultat d’anys de reconversió de les seves pròpies vinyes. “En el 2015, després de tres anys d’intens treball, vam aconseguir la certificació ecològica de tota la nostra vinya i des de llavors continuem treballant perquè la mateixa filosofia s’estengui a totes les àrees del celler”, declara Meritxell Juvé, Consellera Delegada i quarta generació de Juvé & Camps.

Blanc de Noirs 2015 procedeix de vinyes conreades de forma 100% ecològica en una parcel·la privilegiada de la vinya Torre Alta, de terreny argilós, amb una orientació nord-oest i un pendent suau. Veremat manualment, aquest cava s’elabora a partir de raïms negres gràcies a que l’extracció del most es realitza sense que entri en contacte amb les pells, evitant així el traspàs de color. Juvé & Camps va ser un dels cellers pioners en la plantació i elaboració de vins i escumosos a partir de la varietat pinot noir al Penedès, conreant-la des de principis de la dècada dels 80.

Toni Cantos, enòleg de Juvé & Camps, constata que “es tracta d’un vi que ha superat les nostres expectatives. El nostre objectiu és explorar totes les varietats per si soles, descobrir-les una a una i desenvolupar al màxim el seu potencial. Amb Blanc Noirs hem aconseguit un producte final excepcional seguint un tipus d’elaboració mai abans provat”. Aquest cava es presenta en un canister ecològic, en coherència amb la implicació de Juvé & Camps perquè tota la seva producció tingui el menor impacte negatiu em el seu entorn. Gràcies als avenços tecnològics en la seva fabricació i a la introducció de criteris d’ecodisseny, el material garanteix la seva sostenibilitat: l’acer i l’alumini són metalls que en fondre’s recuperen totes les seves propietats i poden reutilitzar-se il·limitadament, ja que son 100% reciclables.

Blanc de Noirs 2015 és un cava Reserva que destaca per la seva aroma elegant i complexa, amb notes de fruites blanques i d’os. De color daurat amb tènues records vermellosos, en boca ofereix una estructura admirable, amb supèrbia efervescència en el paladar i una gran cremositat. Untuós, fresc, intens i persistent, Blanc de Noirs 2015 és una elecció magnífica per harmonitzar amb arrossos, embotits, formatges, carn blanca i peixos.

Tipus: Reserva
Anyada: 2015
Graduació: 12%
Criança: 25 mesos amb les seves lies
Varietat: pinot noir
Servei: 7-8o C
PVP: 29 €

Juvé & Camps, líder en l’elaboració de Cava Gran Reserva

Juvé & Camps és un dels cellers familiars més emblemàtiques del Penedès i una de les més reconegudes elaboradores de escumosos de qualitat del món, líder en elaboració de cava Gran Reserva. Presidida per Joan Juvé, la família porta segles dedicada a la viticultura. Compten amb 271 hectàrees de vinya cultivades de forma 100% ecològica i en les seves caves subterrànies del celler de Sant Sadurní d’Anoia neixen marques com La Capella, La Siberia, Gran Juvé & Camps, Milesimé, Milesimé Rosé, Blanc de Noirs, Reserva de la Família, Essential, Cinta Púrpura, Nectar Blanc i el Brut Rosé.

D’altra banda, al moderníssim celler d’elaboració en Espiells s’obtenen els vins base cava i s’elaboren els vins blancs Ermita d’Espiells, Miranda d’Espiells, Gregal d’Espiells i Flor d’Espiells, els rosats Ermita d’Espiells Rosé y Aurora d’Espiells Rosé, i els negres Casa Vella d’Espiells, Viña Escarlata i Iohannes, un vi d’autor per guardar elaborat en homenatge al fundador del celler.

 

Para mayor información: https://www.juveycamps.com/

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.