Fruit del paratge que li dóna nom, Barrueco és el nou vi de Pagos de Anguix, un negre esplèndid, complex i molt estructurat que millorarà amb el temps en ampolla. La propietat es troba a més de 850 metres d’altitud en el cor de la Ribera del Duero burgalesa. La vinya, d’entre 20 i 30 anys, es troba sobre un sòl pedregós amb un fons d’argila-calcari, element clau en la contundència, elegància i longevitat que posseeix aquest negre, fruit d’una elaboració respectuosa amb l’entorn i enfocada a obtenir l’autenticitat més pura d’aquest paratge.

Barrueco 2017 s’ha elaborat únicament amb la varietat tinto fino cultivada amb exigència, mim i paciència, buscant expressivitat i estructura. S’ha criat durant 15 mesos en barriques de roure (75% francès i 25% americà). Es tracta d’un vi potent, de gran personalitat, on s’aprecia immendiatament un intens i brillant color vermell que conserva encara els matisos porpres. La seva aroma, certament intens i complex, inicialment ens evoca notes de fruites vermelles envoltades d’un fons d’ametlles i avellanes torrades. Poc a poc, a mesura que s’obre, la seva complexitat creix i apareixen els tocs a vainilla, cafè, cacau, acompanyats de matisos de cedre i fulla de tabac

 

A la boca, es mostra opulent i estructurat. La seva compensada acidesa i atractiva mineralitat proporcionen un conjunt harmònic i fresc. Té una agradable textura vellutada, untuosa, que és com una afectuosa carícia per al paladar. El seu final és llarg i lleugerament especiat.

 

Barrueco és, sens dubte, un vi de guarda que millorarà a l’ampolla durant els deu anys vinents.

 

PVP Barrueco 2017: 26 €

 

 

Per a més informació:

Virginia Antonín

 

Síguenos – Segueix-nos – Follow us:

Instagram.com/mahala_wine

Twitter.com/mahalawine

 

Barcelona +34 93 412 78 78 Ext. 2029
Madrid +34 91 826 17 22

M +34 717 128 322
virginia@mahala.es
https://mahalawine.es/

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.