Màrius McGuinness, Salvador Puig i Pere Regull/LORENA F.

Lorena Ferrer, Barcelona
@lorenaferrer15

El Palau Robert de Barcelona, va acollir dimecres passat la presentació de VinyaSons 2016: un festival de música de petit format que es realitza en alguns dels cellers i caves més importants. La iniciativa, que estrena la seva quarta edició, es única i innovadora, aporta un valor cultural de qualitat als cellers que hi participen i reforça l’oferta enoturítica i musical.

Es tracta d’una proposta interessant tant per als amants del millor vi/cava i gastronomia de casa com els amants de la bona música. Tal com afirma el director general del INCANVI, Salvador Puig, “Els que tenim la sort de treballar en el mon del vi, igual que qui treballi a la música, tenim la capacitat de sentir ràpidament tant els aromes com altres factors del vi”.

En aquesta nova edició, VinyaSons ha incrementat el seu abast geogràfic, els concerts se celebren a cellers de quatre Denominacions d’Origen: es comptarà amb la participació de 9 cellers al Penedès, 1 celler a l’Empordà, altres 2 al Bages i un al Priorat.

També s’ha decidit aportar un valor afegit a la proposta gastronòmica d’aquest any que, comptant amb la col·laboració d’Ametller Origen, passa a un primer pla i gràcies a la creativitat del jove xef Ferran Sogorb, Cap de cuina de l’Escola de Hosteleria, Turisme i Ind. Alimentàries de Barcelona, s’han preparat uns menús específics per a cada celler. S’ha apostat per aquella de creació pròpia i buscant sinèrgies entre una cuina creativa i moderna i els maridatges enològics.

Alguns dels vins DO que s’oferiran al festival/LORENA F.

VinyaSons reivindica els cellers com espais d’un gran potencial com a ‘contenidor artístic’, tant per la seva ubicació o per la seva arquitectura. I, segons Pere Regull, diputat adjunt de Turisme de la Diputació de Barcelona, “el que es vol es potenciar tot el turisme més cultural,que va més enllà. S’ha d’oferir a la gent perquè vingui com una experiència, i no només de mirar sinó de sentir i amb la música es sent”.

Aquesta 4ta edició, aquest cop aposta per concentrar el seu calendari als caps de setmana d’entre l’1 de juliol fins el 5 d’agost, ja que, segons Màrius McGuinness, el director artístic de VinyaSons, “hem vist que es quan realment el públic responia més”. Els cellers que hi participen són: Can Bas, Codorniu, Gramona, Llopart, Mas Rodó, Segura Viudas, Torelló, Torreblanca, Vilarnau, Martín Faixó, Abadal, Oller del Mas i Clos Figueres

Durant la presentació del festival, es va poder gaudir de l’actuació del Quartet Melt, que igual que altres artistes com Gemma Humet, Las Migas o Anna Alàs, conformaran el total de 13 espectacles de petit format i de diversos gèneres i estils a càrrec de 7 grups musicals diferents. Les entrades es podran adquirir mitjançant Topticket.cat, TRESC i LetsBonus i la programació del festival es podrà consultar a la seva pròpia web.

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.