Setena edició del Mercat de Santa Teca

Tarragona celebra  la 7na edició del Mercat de Territori Santa Teca els propers 16, 17 i 18 de setembre.  Santa Teca posa en valor el patrimoni històric i el vincula amb el gastronòmic i cultural, accentuant l’ecologia i l’avantguarda. En aquesta edició, el mercat orgànic té previst guanyar projecció internacional amb el concert que oferiran la cantant, multiinstrumentista i compositora Mariona Aupí i la banda de referència del folk europeu Il Gran Teatro Amaro a la Casa Canals, el diumenge 18 de setembre.

Al Mercat Santa Teca conflueixen valors, productes i professionals amb esperit creatiu i innovador però posant èmfasi també en la història, fet que justifica la celebració del mercat en dos espais modernistes de la ciutat: l’antic Escorxador de Tarragona i la Casa Canals, una de les poques cases senyorials de Tarragona que s’ha conservat amb integritat.

Es reunirà producte local de qualitat, cuina d’autor i cultura contemporània. Propostes per menjar, beure, aprendre i gaudir del territori, acompanyades d’un programa d’activitats, degustacions i concerts per conèixer els productes de temporada, l’agricultura ecològica i els aliments saludables. Propostes autèntiques basades en la sostenibilitat i en la solidaritat que començaran la tarda de divendres i s’allargaran fins diumenge. En aquesta nova edició de Santa Teca, a més,  s’inclouen activitats infantils i familiars, un públic creixent a les diferents cites del mercat del territori. 

Primera edició del Mercat de Santa Teca al castell d’Escornalbou. /JULE ROHER
PROGRAMACIÓ
Divendres 16 de setembre: Plaça de l’Escorxador
18:00 Arrencada del Mercat de Santa Teca. Berenar amb pa, vi i sucre i pa amb xocolata
18:30 Circ amb Makoki i el Pescador de Núvols
 19:30 Obertura de la zona gastronòmica
 21:00 Club Vinil Tarragona: Napoleón Pincha, Satrústegui la Leyenda, Gerard Tocdequeda
 24:00 Club Vinil Tarragona: Mejor Playa, Mike the bike, Héctor Gloster, Carlitos Summertime

Dissabte 17 de setembre: Plaça de l’Escorxador
09:30 Obertura del Mercat de productes del territori 12:30 Obertura de la zona gastronòmica
 18:00 Berenar amb pa, vi i sucre i pa amb xocolata 18:30 Taller familiar amb el Pescador de Núvols 19:00 Pipirimoska: acordió, guitarres i animació 19:30 Obertura de la zona gastronòmica
21:00 Club Vinil Tarragona: Pepeyeah!, Raquel Bang Bang, Napoleón Pincha, Pallaretti, David Monoman 
24:00 Club Vinil Tarragona: El Ripper, Ipopsycho, Burbu

Diumenge 18 de setembre: Casa Canals

18:00 Obertura de portes, de la zona de beures i menjars 20:00 Concert Mariona Aupí + Il Gran Teatro Amaro

LA TECA I EL BEURE
Santa Teca compta amb una àmplia comunitat d’elaboradors i restauradors que subscriuen el manifest dels organitzadors i oferiran el tast i la degustació dels seus productes. L’entrada a Santa Teca és gratuïta. El cost de les tapes i les begudes va des d’una Teca – que és la moneda oficial del mercat estrenada aquest estiu al Castell Monestir d’Escornalbou amb un cost de 1’25€ – fins a les 4 Teques.

NOVA BOTIGA ON-LINE DEL MERCAT
Els impulsors de Santa Teca han obert una botiga on-line de la qual se’n podran veure els primers lots que es posaran a la venda, durant el certamen de Tarragona. En un primer estadi, es podran comprar on-line vins ecològics i cerveses artesanes del país, però ben aviat s’ampliarà el catàleg de productes alimentaris saludables.

LA MÚSICA 

Qualitat i proximitat i referència internacional són els tres elements que s’han tingut en compte a l’hora de completar un programa musical per a Santa Teca 2016. Divendres i dissabte, la música anirà a càrrec del Club Vinil Tarragona, a més actuará Pipirimoska, al ritme dels acordions.
L’apartat musical tindrà el seu punt culminant amb un acte a la Casa Canals, el diumenge dia 18 a les 20h amb la cantant, multiinstrumentista i compositora Mariona Aupí i la banda de referència del folk europeu Il Gran Teatro Amaro. El concert tindrà lloc al jardí de la Casa Canals, amb una vista privilegiada per sobre de la muralla romana. L’accés al concert a la Casa Canals és gratuït per ordre d’arribada i fins a completar l’aforament de 150 persones.

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.