• Fruit de l’espera d’una dècada, arriba ALTA ALELLA 10, el nou cava de la família Pujol-Busquets Guillén, un Gran Reserva brut nature de l’anyada 2010, ecològic i fermentat en barrica.
  • ​ ​ ​ ​ ​ ​La combinació d’una verema primerenca, del sòl de Sauló del Torrent de Vallcirera (paratge qualificat) i de l’experiència de molts anys elaborant caves de gamma alta, converteixen ALTA ALELLA10 en un cava amb vocació de gran vi i capacitat de guarda.

Alella, octubre de 2020.- Neix ALTA ALELLA 10 Gran Reserva, l’últim gran vi d’Alta Alella. Definit per la família Pujol-Busquets Guillén com un “cava de col·lecció amb filosofia de ‘gran vi’” i un cava que mostra “l’elegància del pas del temps”, ALTA ALELLA 10 –anyada 2010– és fruit d’una llarga criança, de l’espera i la constància, un vi destinat a ocupar l’Olimp dels caves Premium.

ALTA ALELLA 10 és un cava Gran Reserva Brut Nature, ecològic i d’anyada, que procedeix d’una collita primerenca sobre sòls de Sauló del Torrent de Vallcirera, actualment una zona de cava de paratge qualificat. La verema primerenca té com a objectiu conserva l’alta acidesa màlica natural del raïm, una condició típica dels grans espumosos del món i que permet la llarga criança del vi. Fermenta en barriques de roure francès Allier de segon any i reposa sobre les seves mares un mínim de deu anys, d’aquí el seu nom.

La Serra de Mar és el bressol de caves amb una personalitat marcada, tant per la seva frescor com per l’aptitud per produir caves de guarda i sense necessitat de maquillatge (sense licor d’expedició). El terreny d’Alta Alella al Torrent de Vallcirera, compost de Sauló (terreny àcid amb molt bon drenatge que permet a l’aigua de la pluja arribar fins a les arrels profundes) proveeix al raïm d’una acidesa excepcional, un factor diferencial que unit a la lleugera amargor de la varietat, el clima i la salinitat deguda a la proximitat d’aquest paratge amb el mar, ha permès a la família Pujol-Busquets Guillén elaborar aquest cava de col·lecció, un cava que és la promesa d’un gran vi i sens dubte, la demostració que el pas del temps aporta una distingida elegància.​

Després d’un hivern plujós i fred -fins i tot amb un dia extraordinari de neu poc comú a la zona del Maresme- les vinyes al 2010 van iniciar la brotació més tard del que és habitual però amb un gran vigor fruit de la humitat acumulada en el sòl. L’estiu, amb temperatures suaus, va fer que la maduració fos lenta amb un inici de verema a mitjans del mes d’agost. Els controls de maduració diaris van permetre veremar el raïm en el seu moment òptim aconseguint el grau i l’acidesa adients. Una anyada marcada per una maduració més lenta que va permetre arrancar el projecte de cava de col·lecció ALTA ALELLA 10 Gran Reserva, amb un vi base de magnífica acidesa i amb una estructura imprescindible per llarga criança.

ALTA ALELLA 10 Gran Reserva és un cava de color groc daurat, brillant, intens, amb lleugeres tonalitats verdoses. De bombolla fina i persistent, amb expressius aromes, elegants i delicats, que combinen els matisos florals, fruiters, de fruits secs i de pastisseria fina. A la boca és una explosió de complexitat, untuós, ple, amb bona acidesa i elegants matisos torrats que es combinen amb fines notes meloses.

PVP ALTA ALELLA 10 Gran Reserva 2010: 120 €

Per a més informació:

Virginia Antonín

Síguenos – Segueix-nos – Follow us:

Instagram.com/mahala_wine

Twitter.com/mahalawine

Barcelona +34 93 412 78 78 Ext. 2029
Madrid +34 91 826 17 22

+34 717 128 322
virginia@mahala.es
https://mahalawine.es/

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.