Bar Velódromo
 • El Bar Velódromo commemora els seus 90 anys d’història lligada a la ciutat de Barcelona a través de diferents accions que tindran lloc durant els propers mesos
 • Moritz va rehabilitar aquest local emblemàtic del patrimoni arquitectònic de la ciutat, obrint novament les portes l’any 2009 i mantenint el seu esperit original per a tornar a convertir-lo en un punt de trobada a Barcelona

Va ser l’any 1933 quan el Bar Velódromo va obrir per primera vegada les seves portes al carrer Muntaner de Barcelona convertint-se anys després en una icona de la ciutat per haver estat durant dècades, a banda de ser conegut per la seva oferta gastronòmica, punt de trobada de joves intel·lectuals que van marcar la vida cultural de la ciutat comtal. L’any 2000 Moritz Barcelona va adquirir aquest històric cafè literari que estava a punt de perdre’s després de la jubilació dels seus propietaris amb l’objectiu de retornar-li el seu esperit i respectant la seva història.

Aquest 2023, el Bar Velódromo ha fet 90 anys d’història i ho celebrarà durant els pròxims mesos com millor sap fer, unint tradició i modernitat en les seves propostes gastronòmiques en un ambient únic que és l’herència de la vida cultural de Barcelona.

Entre les accions més destacades es troben: un menú especial del 90è aniversari dissenyat per Jordi Vilà, xef Estrella Michelin i director gastronòmic de Moritz, una cervesa fresca homenatge a les cerveses de principis de segle passat i una gran festa final que culminarà amb una celebració popular el proper any.

Una carta que es converteix en un viatge històric i gastronòmic

Jordi Vilà i Albert Mas, xef executiu de Bar Velódromo, han dissenyat uns suggeriments que estaran fora de carta i que uneixen l’herència gastronòmica catalana amb la innovació per a celebrar aquestes 9 dècades a través de 9 plats que es converteixen en un viatge per la història de Barcelona. Aquestes propostes que es degustar en platets individuals estaran disponibles a partir de l’1 de desembre fins al proper estiu.

Els suggeriments son:

 • 1. Ostres a la Ravigote:  anys 33-43    “Exposició Universal”

Ostra

 • 1. La pilota amb salsa de bolets i picada: anys 43-53 “Des del Bar Velódromo sempre intentant fer-vos la pilota”
 • 1. Lasanya Rossini: anys 53-63 “Els grans cuiners italians”
 • 1. “El crokini “ Croqueta de bikini trufat:  anys 63-73 “El sandvitx per excel·lència en format croqueta”
 • 1. Cap i pota: anys 73-83 “Cuina de mercats “
 • 2. Arròs perellada de mutanya: anys 83-93 “Del senyoret de Sort”

Arròs

 • 3. Brandada de bacallà a la llauna: anys 93-2003 “El bacallà dels Jocs Olímpics”
  4. La mona:  anys 2003-2013  “Versió de pastís Sara”
 • 5. Xocolata, oli i sal: anys 2013-2023  “ Tradició xocolatera”

Cervesa fresca com la d’abans

Les cerveses de fa un segle res tenen a veure amb les actuals. Inspirant-se en elles, els mestres cervesers de Moritz han dissenyat una cervesa fresca sense filtrar que revisita les cerveses que se servien en el Bar Velódromo en els seus orígens incorporant nous matisos que la traslladen a l’actualitat. Aquesta nova cervesa, que estarà a la venda a partir de febrer, serà una edició limitada fabricada a la microcerveceria de Fàbrica Moritz Barcelona i estarà disponible en exclusiva en Bar Velòdrom, Fàbrica Moritz Barcelona i Casa Moritz.

Façana renovada inspirada en els seus orígens

El Bar Velódromo llueix recentment un espectacular logo commemoratiu del 90 aniversari. Aquesta creació cobreix gran part de les seves vidrieres a través d’un lettering d’estil vintage que recupera la tradició de la retolació a pinzell a través de tècniques tradicionals que inclouen, entre d’altres, el característic pa d’or. La intervenció és obra de l’artista gràfic Adrián Pérez més conegut com “El Deletrista” i que, gràcies a la seva fascinació pel treball artesà, està posant en valor una tècnica cada vegada més en desús.

Pintura

Celebració a peu de carrer

Per acabar amb les diferents accions que es duran a terme en els següents mesos, El Velódromo sortirà al carrer a la primavera per a celebrar, al costat dels seus veïns del Passatge Lluís Pellicer tots els anys de suport al costat de tot el públic local que han ajudat a fer, amb el pas de les dècades, del Bar Velódromo una autèntica icona de la ciutat.

La història de Moritz i el Bar Velódromo

L’interès pel patrimoni històric de Barcelona va portar a Moritz a comprar el Bar Velódromo l’any 2000 amb la intenció de rehabilitar-l’ho i reobrir-l’ho de nou a la ciutat el 2009, mantenint l’essència característica del local. Moritz va tenir des del principi la intenció de recuperar l’aspecte original art deco perquè tornés a ser punt de trobada del món cultural barceloní, com ja ho va ser en el passat, mitjançant la seva oferta gastronòmica i les diverses activitats culturals i artístiques que es desenvolupen.

Actualment, el Bar Velódromo és una de les poques mostres que queden a la ciutat d’un local característic dels anys 30, per això, l’edifici i gran part del mobiliari del segle passat, com la mítica escala o la barra, s’han conservat.

Escala

Moritz Barcelona va presentar així aquest projecte dins de recuperació del patrimoni arquitectònic i cultural de Barcelona, mantenint l’aspecte original d’aquest espai que no s’ha modificat durant més de 70 anys.

El local gairebé mai dorm: funciona els 365 dies de l’any amb un horari ‘non stop’, de 7:30 del matí a 1:30 de la matinada. Compta amb una oferta gastronòmica dirigida per Jordi Vilà i dels seus fogons surten incansablement plats i tapes que fan reviure l’herència gastronòmica catalana.

Sobre Moritz Barcelona

Moritz és la primera cervesa de Barcelona, des de 1856. Concebuda por Louis Moritz fa més de 165 anys, va instalar la  seva cerveseria a la Ronda Sant Antoni, i aquesta fàbrica de cervesa, que segueix sent un punt de trobada a Barcelona, és part de la seva història. La cinquena i sisena  generació de la família segueixen convertint la marca en una icona de la ciutat comtal. Gastronomia, cultura, disseny, història i sobre tot cervesa es reuneixen en uns espais que barregen tradició i modernitat: la Fàbrica Moritz Barcelona, Casa Moritz i el llegendari Bar Velódromo.

La cervesera conserva la fàbrica original creada por Louis Moritz al centre de Barcelona (Ronda Sant Antoni, 39), on elabora a diari, els 365 dies de l’any, cervesa fresca sense pasteuritzar. Aquest espai compte amb una micro-cerveseria, l’ espai de I+D+i de la marca, que permet innovar i crear cerveses de temporada que canvien regularment, i cerveses pop-up d’edició limitada per a dies especials.

Moritz Barcelona ofereix una àmplia varietat de cerveses capitanejades por la Moritz 7 (100 % malta). També produeix la Moritz Original (amb llúpol de Saaz, que li dona el seu  característic sabor aromàtic), la Moritz Epidor (una cervesa torrada triple malta), la Nueva Moritz 0,0 (sense alcohol, cero sucre i tot el sabor), la Moritz 0,0 Torrada (sense alcohol, torrada i molt cervesera) i la Moritz Radler (cervesa amb suc de llimona natural).

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.