Plats del menú degustació 50è aniversari EUHTStPOL. Foto: Raquel Cruz

A l’any 1966 neix l’Esolca d’Hoteleria y Turisme’ de Sant Pol de Mar amb la intenció de donar formación en l’àmbit gastronómic a nivell universitari. Després d’una gran trajectòria, ha passat de ser una escola de turisme local a un centre univeristari hoteler i gastronòmic a nivell estatal i internacional.
Amb motiu del 50è aniversari de l’ ‘Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme’ de Sant Pol de Mar (EUHTStPOL) s’han organitzat diferents activitats com el concurs celebrat el passat 14 de Novembre de 2016 ‘European Young Chef Award 2016’; i la edició i presentació del llibre ‘50 success stories: fifty years shaping leaders in hospitality’.
European Young Chef Award 2016’ és una de les competicions més importants de la gastronomia Europea, en la qual van participar 10 xefs de tota Europa entre 18 y 28 anys amb plats i condiments locals de cada ciutat d’origen. 
Llibre 50 success stories. Foto: Raquel Cruz
El llibre ’50 success stories: fifty years shaping leaders in hospitality’ ens deixa veure 50 anys d’història a través de 50 casos d’èxit com una mostra representativa de l’alumnat que ha anat pasant any rere any per l’escola.

Per celebrar aquests 50 anys d’història, trajectòria, coneixement, ensenyament y gastronomia, es va organitzar el passat dilluns, 12 de Desembre de 2016, un dinar amb plats molt especials dissenyats per alguns dels millors cuiners del nostre país, que compten tots ells amb estrelles Michelin.

L’acte va estar presidit per la consellera d’ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz, i per Octavi Bono, director general de turisme de la Generalitat de Catalunya. Van estar també presents xefs amb molt de prestigi com son Fina PuigdevallXavier PellicerRomain FornellIsidre Soler i Ada Parellada.

Lluis Serra, director de l’EUHTStPol, Montserrat Garrido, alcaldesa
Sant Pol de Mar i Meritxell Ruiz, consellera d’ensenyament de la Generalitat
de Catalunya. Foto: Raquel Cruz
Els plats que van destacar per la seva exquisita barreja de sabors, bona presència i delicada presentació, van ser dissenyats per Miquel Andana (que compta amb 1 estrella Michelin al seu restaurant ‘Tresmacarrons’), Ramon Freixa (amb 2 estrelles Michelin al ‘Ramon Freixa Madrid’), Xavier Pellicer (que compte amb 1 estrella Michelin al seu restaurant ‘Cuina Céleri’), Joan Roca (que compta amb 3 estrelles Michelin al seu restaurant ‘El Celler de Can Roca’ i millor cuiner del món 2013 y 2015) i Albert Adrià ( xef que compta amb 3 estrelles Michelin al restaurant ‘Tickets, Pakta y Hoja Santa’ i millor pastisser del món 2015), i elaborats i servits pels alumnes de l’EUHTSTPOL.
Alguns dels aperitius del 50è aniversari EUHTStPOL. Foto: Raquel Cruz
El menú degustació va començar amb uns aperitius: ‘Brou dashi de wakame i ostra’, ‘Ostres amb aromes cítriques i marines’, ‘Còctel Nitro’, ‘Croqueta cassolana’, ‘Dau de tonyina marinat amb aire de sèsam negre’ i ‘Cremós de formatge blau amb gel de gers i nous’.

A continuació els plats principals van ser: ‘Ravioli de vieira i cansalada sobre una crema de coliflor i toc de llimona’ dissenyat per Miquel Aldana i servit amb un vi D.O. Alella ‘Alta Alella Cau d’en Genís’; ‘Sota un vel d’all negre: bolets, pernil ibèric, llamàntol i rovell d’ou de caserio a l’olorós’ dissenyat per Ramon Freixa i acompanyat d’un D.O. Somontano ‘Enate Chardonnay barrica’; ‘Llom de tonyina amb chirivia, olives dolces i Passata’ dissenyat pel xef Xavier Pellicer  i amb un D.O. Terra Alta ‘Lafou el Sender’; i ‘Ànec a la Royal’ dissenyat per Joan Roca i acompanyat per un D.O. Pla de Bages ‘Abadal Criança’.

Per finalitzar, es va servir un deliciós postre ‘Cheesecake del Tickets’acompanyat d’un vi dolç D.O. Alella ‘Alta Alella dolç Mataró’, plat dissenyat per Albert Adrià.

Els 5 plats del menú degustació del 50è aniversari EUHTStPOL. Foto: Raquel Cruz
PER MÉS INFORMACIÓ DE PREMSA:

INTERPROFIT

Lluïsa Barrera / Patricia Mas
Lluisa.barrera@interprofit.es / patricia.mas@interprofit.es
Telf. 93 467 02 32

Raquel Cruz

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.