El Vi Novell ja és aquí. Com diu la dita, Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi. I així, puntual a la cita, arriba un any més la nova anyada de Vi Novell.

Enguany, a més, amb un nou celler que se suma a aquesta iniciativa que busca reivindicar una tradició tan mediterrània com és la de tastar el primer vi de l’any. Aquest celler és Sanstravé, emparat sota la Denominació d’Origen Conca de Barberà, que se suma així als 9 cellers que ja hi participaven d’aquest projecteCeller Carles Andreu, Celler Cooperatiu de l’Espolla, Cooperativa La Granada, Covides, Maset, Celler Masroig, Sant Josep Vins, Vinícola de Sarral i Vins Petxina.

Malgrat que la situació provocada per la crisi del coronavirus ha impossibilitat la celebració, com és tradició ja, de l’arribada del Vi Novell a Barcelona amb l’habitual festa al Palau Robert, el valor gastronòmic que té aquest vi el converteix en un producte apte per consumir a casa i acompanyar els nostres àpats, almenys fins que arribin els primers vins joves, allà pels volts del mes de març.

Sobre el Vi Novell

La iniciativa del Vi Novell neix de la proposta que un grup de cellers sensibles a la tradició del Vi Novell van fer a l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) per promocionar els vins amb Denominació d’Origen que s’elaboren i comercialitzen arreu del territori fent ús del terme tradicional ‘novell’.

Els principals factors que caracteritzen el vi novell són la temporalitat i la producció limitada. El Vi Novell s’enceta per Sant Martí (11 de novembre) i el seu consum dura fins que comencen a sortir els primers vins joves dels cellers. I és que el vi novell és un vi més que jove. Només s’embotella a l’inici de cada campanya i és el primer tast de la collita. És un vi afruitat i fresc que recorda al gust del raïm i que és ideal per acompanyar tota mena d’àpats, especialment aquells elaborats a base d’altres productes de temporada, a més de ser el maridatge perfecte per a tots aquells productes derivats del porc.

Barcelona, 11 de novembre de 2020

VI NOVELL 2020 – VINS I CELLERS

Ø​ Celler Carles Andreu (Pira, Conca de Barberà)

Carles Andreu Trepat Novell 2020 Negre – DO Conca de Barberà

Ø​ Celler Cooperatiu Espolla (Espolla, Alt Empordà)

Vi Novell 2020 Negre – DO Empordà

Ø​ Celler Cooperatiu La Granada (La Granada, Alt Penedès)

Vi Novell 2020 Blanc – DO Penedès

Vi Novell 2020 Rosat – DO Penedès

Ø​ Celler Masroig (El Masroig, Priorat)

Vi Novell 2020 Negre – DO Montsant

Ø​ Covides (Vilafranca del Penedès, Alt Penedès)

Vi Novell Xarel·lo 2020 Blanc – DO Penedès

Ø​ Maset (La Granada, Alt Penedès)

Donzell 2020 Blanc – DO Penedès

Ø​ Portell Vins i Caves (Sarral, Conca de Barberà)

Portell Blanc de Blancs Novell 2020 – DO Conca de Barberà

Portell Rosat Trepat Novell 2020 – DO Conca de Barberà

Ø​ Sanstravé (Solivella, Conca de Barberà)

Jove i Roig 2020 Negre – DO Conca de Barberà

Ø​ Sant Josep Vins (Bot, Terra Alta)

Novell de Bot Garnatxa 2020 Negre – DO Terra Alta

Ø​ Vins Petxina (Sarral, Conca de Barberà)

Garrí Novell 2019 Negre – DO Conca de Barberà

Garrí Novell Salvatge 2020 Negre – DO Conca de Barberà ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

Por revistacatalunyagastronomica@gmail.com

Catalunya Gastronómica es una revista centrada en el mundo de la restauración y de la gastronomía en general. Nos enfocamos también en las bebidas y en los viajes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.